Ο Φορέας Τουρισμού και ο καλός… πατερούλης

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Στον δήμο Χίου, ως τον καλό… πατερούλη, φαίνεται ότι προσβλέπει ο νεοσύστατος Ιδιωτικός Φορέας Τουρισμού, όπως άλλωστε συστηματικά γίνεται τούτο ή κάτι ανάλογο εδώ και δεκαετίες, που όλοι βρίζουν το κράτος και όλοι επιδιώκουν να απομυζούν από αυτό ό,τι ο καθένας μπορεί.

Ο συγκεκριμένος φορέας φέρεται να βρίσκεται σε διαδικασία δημιουργίας δικής του ιστοσελίδας, στην οποία και θα προβάλλονται η Χίος, οι επιχειρήσεις – μέλη του και προφανώς κάθε τι που θα μπορούσε να προσελκύσει τουρισμό στο νησί ή να ενημερώσει τους επισκέπτες για τη Χίο και τα αξιοθέατά της, προς τελικό όφελος του νησιού, φυσικά, αλλά και των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Μέχρις εδώ, όλα καλά και θεμιτά και κάθε τέτοια προσπάθεια πρέπει να βρίσκει αρωγούς όλους τους φορείς, μεταξύ δε τούτων και τον δήμο Χίου, ο οποίος και σε τελική ανάλυση εμμέσως ωφελείται από την τουριστική κίνηση.

Όταν, όμως, καλείται ο δήμος Χίου να χρηματοδοτήσει την παραγωγή ενημερωτικού υλικού για τα αξιοθέατα του νησιού και το τι προσφέρεται σε κάθε σημείο του, προκειμένου το υλικό αυτό να περιληφθεί στην αναφερθείσα ιστοσελίδα, τότε το πράγμα αρχίζει να αλλάζει. Και μιλάμε για το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5.500 ευρώ, πλέον του ΦΠΑ, το οποίο εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή του δήμου Χίου, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019.

Το γεγονός ότι αυτό το υλικό θα παραμείνει στην ιδιοκτησία του δήμου Χίου για κάθε χρήση όπου χρειαστεί, πού αλλού – αλήθεια – να χρειαστεί αφού προορίζεται για ιστοσελίδα, ουδόλως αλλάζει τα πράγματα. Ότι, δηλαδή, καλείται ο δήμος Χίου να χρηματοδοτήσει μια δράση που προορίζεται για την κάλυψη αναγκών μιάς ιδιωτικής πρωτοβουλίας, καθ΄ όλα αξιόλογης και αναγκαίας να στηριχθεί, αλλά όχι με ξένο χρήμα.

Ακριβώς, το νόημα του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού είναι αυτό: Να κινείται με τους κανόνες και τους όρους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας κι όχι με τα δεκανίκια του κράτους με την ευρεία έννοια.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια