Ο Γιώργος Τούμπος για την ΕΜΧ και τον Μυριαγκό

Από τον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ) κ. Γιώργο Τούμπο λάβαμε την ακόλουθη επιστολή, με την οποία απαντά σε όσα του καταμαρτυρεί ο κ. Βασίλης Μυριαγκός, για τις αλλαγές στα καταστατικά των συνεταιρισμών των μαστιχοπαραγωγών της Χίου. Αναλυτικά:

Κύριε διευθυντά,

Με αφορμή σημερινό άρθρο του κ. Μυριαγκού, με τίτλο «Το «κρυφό σχολείο», ο πρόεδρος και η ηγετική ομάδα της ΕΜΧ» επιτρέψτε μου να ενημερώσω εσάς και τους αναγνώστες σας τα εξής:

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, είναι ένας μεγάλος οργανισμός η διοίκηση του οποίου θα πρέπει να διακρίνεται από υπευθυνότητα, διαφάνεια, τεχνοκρατική αντίληψη, κοινωνική ευθύνη και προσφορά.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου με την ευκαιρία εναρμόνισης των καταστατικών των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών με τον Ν.4673/2020 απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο εγγραφής μελών επενδυτών στους συνεταιρισμούς της, διαγράφοντας την παρ. 3 του άρθρου 5, που ίσχυε μέχρι τώρα και η οποία επέτρεπε την εγγραφή μέλους – επενδυτή με μια απλή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου εκάστου συνεταιρισμού, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Με έκπληξη όλες τις προηγούμενες εβδομάδες, παρακολουθούμε την προσπάθεια Μυριαγκού να κάνει το άσπρο μαύρο, ερμηνεύοντας και παρερμηνεύοντας, νόμους, διατάξεις και νομικές γνωματεύσεις κατά το δοκούν.

Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο.

Εμείς ως οφείλαμε ζητήσαμε τις συμβουλές των νομικών μας και την βοήθεια των πολιτικών εκπροσώπων μας στο κοινοβούλιο και με πυξίδα την έγνοια μας για τον συνεταιρισμό, προχωρήσαμε στο σύνολό του, σε στοχευμένες κινήσεις, για την εξασφάλιση του υφιστάμενου status quo.

Η λάσπη και τα ψεύδη του κ. Μυριαγκού δεν μπορεί να μας αγγίξουν, ούτε εμένα ούτε και τα μέλη της διοίκησης. Δεν τον ακολουθούμε, τον αφήνουμε μόνο στο μονοπάτι που γνωρίζει καλά.

Διοικούμε έναν συνεταιρισμό πρότυπο σε πανελλαδικό επίπεδο, με οικονομικούς δείκτες, αναπτυξιακές προοπτικές και κερδοφορία, πρωτόγνωρες για το σύνολο του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα.

Αυτή την ανάπτυξη ο μαστιχοπαραγωγός και την αντιλαμβάνεται και την καρπούται.

Ζούμε στα χωριά, συχνωτιζόμαστε σε καφενεία και αγροτικές αποθήκες, πετυχαίνουμε στόχους, εκσυγχρονίζουμε τον οργανισμό και αυτή η προσπάθειά μας αναγνωρίζεται.

Παραλάβαμε τους συνεταιρισμούς από τους πατεράδες μας και θα τους παραδώσουμε στα παιδιά μας, χωρίς εκπτώσεις και ιδιοτέλεια.

Αυτό είναι τα παράσημά μας, όλα τα άλλα τα αφήνουμε στην κρίση του κόσμου, ο οποίος γνωρίζει την πορεία και την στάση ζωής μας.

Υ.Γ.: Δεν έχω σκοπό ούτε χρόνο να ασχοληθώ στην συνέχεια άλλο με τον κ. Μυριαγκό.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια