Ο Καιρίδης με… τρακοσάρα στην ΔΕΘ

Είναι γνωστό ότι εδώ και πολλά χρόνια ο κύριος αιμοδότης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), με περίπτερα και χρηματοδότηση, είναι το κράτος, κρατικοί οργανισμοί και φορείς και κρατικές και ημικρατικές εταιρείες. Από όλους αυτούς δημιουργείται ένας ολόκληρος… στρατός, που δημιουργεί τεχνητό συνωστισμό στους εκθεσιακούς χώρους.

Να μην αναφέρουμε δε τις γίνεται στις μεγάλες σάλες, όπου κάθε φορά καλείται να εκφωνήσει την ομιλία του ο πρωθυπουργός, με ακροατήριο κατά μείζονα λόγο κρατικοδίαιτους και κάθε είδους παράγοντες και παραγοντίσκους.

Από το σημείο αυτό, όμως, μέχρι του σημείου να αγοράζει 300 (τριακόσιες) ηλεκτρονικές προσκλήσεις εισόδου για την 87η ΔΕΘ το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου υπάρχει μια απόσταση, που καταδεικνύει την κινητοποίηση για την κυβερνητική φιέστα, που θα λάβει χώρα σε λίγες ημέρες. το πρόβλημα, βεβαίως, δεν είναι τα 1200, που διαθέτει το υπουργείο για τον σκοπό αυτό, αλλά η αντίληψη που διακατέχει την πολιτική του ηγεσία.