Ο Καραμανής παρέδωσε τα «κλειδιά» του προσφυγικού στον δήμαρχο

Ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς θα έχει στο εξής όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν το προσφυγικό – μεταναστευτικό «απαλλάσσοντας» από το… βάρος του τίτλου τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Καραμανή, ο οποίος είχε τις σχετικές αρμοδιότητες.

Στην πραγματικότητα οι διαχειριστικές ευθύνες και αρμοδιότητες, που είχε ο αντιδήμαρχος έπαψαν να υπάρχουν μετά το κλείσιμο του καταυλισμού της Σούδας, τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο κ. Καραμανής ως αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Μονομετοχικής Α.Ε. του δήμου Χίου είχε την ευθύνη διαχείρισης του καταυλισμού με την χρηματοδότηση της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Έκτοτε ούτε προσωπικό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό διαθέτει, αφού έληξαν οι συμβάσεις όσων είχαν προσληφθεί από την Μονομετοχική, αλλά ούτε και ουσιαστικό αντικείμενο. Είχε ζητήσει, λοιπόν, από τον κ. Βουρνού να τον απαλλάξει από τον τίτλο, αφού από τις αρμοδιότητες εξ αντικειμένου είχε απαλλαγεί.

Με την 10255/23.3.2018 απόφαση του δημάρχου, ο κ. Καραμανής ως αντιδήμαρχος θα έχει πλέον τις αρμοδιότητες του τμήματος περιουσίας και του τμήματος ηλεκτρομηχανολογικών έργων και σηματοδότησης, ενώ παραμένει και πρόεδρος της Μονομετοχικής Α.Ε.

Σε ό,τι δε αφορά τις αρμοδιότητες του προσφυγικού, από την άσκηση… υψηλής πολιτικής και… διπλωματίας έως τα πεζά των δικαστικών διεκδικήσεων (πασσαλάκια, οικίσκοι κ.λπ.) αυτές θα ασκούνται πλέον από τον κ. Βουρνού, όπως – άλλωστε – και το προηγούμενο διάστημα.

Η απόφαση του δημάρχου εδώ