Ο Κάρμαντζης «αδειάζει» για τα led τον αντιδήμαρχο Αναγνώστου

Αλλαγή πλεύσης στην απόφαση για το πρόγραμμα του κοινόχρηστου φωτισμού με λαμπτήρες τύπου led, το οποίο – όπως είχε αποκαλύψει προ δεκαημέρου ο astraparis.gr – η δημοτική αρχή έβαλε στο «ψυγείο», έγινε από τον δήμαρχο κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της Πρωτοβουλίας για τη Χίο κ. Γιώργου Μπελέγρη, πρώην αντιδημάρχου καθαριότητας, που έθεσε το ζήτημα – με αφορμή το σχετικό δημοσίευμά μας – ο κ. Κάρμαντζης κυριολεκτικά «άδειασε» τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Παναγιώτη Αναγνώστου, διευκρινίζοντας ότι δεν έβαλε το θέμα στο συρτάρι. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι 500.000 ευρώ για το 2019 υπάρχουν, ενώ αναζητούνται οι 750.000 ευρώ για το 2020. Ουδείς είπε ότι δεν υπάρχουν οι 500.000, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αναγνώστου, μετά την κατά τα ανωτέρω τοποθέτηση του δημάρχου, ουδέν ανέφερε από όσα δήλωσε στον astraparis.gr ότι δεν βρήκε χρήματα, δηλαδή πήρε πίσω όλες τις δηλώσεις του και αναφέρθηκε γενικώς στην ιστορία του θέματος. Είπε με την σειρά του ότι υπάρχουν τα 500.000 ευρώ για το 2019, αλλά με την πρόοδο της μελέτης προέκυψε ότι ο προϋπολογισμός των δύο ετών ανέβηκε στο 1.500.000 ευρώ, πλέον 100.000 ευρώ που ζητά ο ΔΕΔΔΗΕ κι αυτά όλα πρέπει να προέλθουν από τα ανταποδοτικά έσοδα της καθαριότητας.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια