Ο Κάρμαντζης στοιχίζεται με Μηταράκη και ζητά δημιουργία νέας δομής

Τούμπα ολκής, από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου για το προσφυγικό αποτελεί η δήλωση του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη για το προσφυγικό, στο περιθώριο του απολογισμού του έργου της δημοτικής αρχής, το πρωί της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου 2020.

Σαν έτοιμος από καιρό, ο δήμαρχος Χίου συστρατευόμενος με την γραμμή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, με δήλωσή του προσπέρασε εντέχνως την δεσμευτική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κατά της δημιουργίας νέας δομής στο νησί και υποστήριξε ότι πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να συζητηθεί το θέμα εκ νέου.

Ο κ. Κάρμαντζης είπε ότι είναι χρέος της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνεργάζεται με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Δήλωσε ικανοποιημένος από την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, από την φύλαξη των συνόρων και την αποσυμφόρηση των νησιών και εξέφρασε την επιθυμία του να συνδράμει στην εξεύρεση ενός χώρου εκτός του αστικού ιστού για την δημιουργία νέας κλειστής δομής στο νησί.

«Πρέπει να συνεννοηθούμε. Οι λύσεις είναι συγκεκριμένες. Η κυβέρνηση πρέπει να είναι ο επισπεύδοντας των διαδικασιών. Να πάμε σε γενναία αποσυμφόρηση. Διαφωνώ να γίνει κλειστή η ΒΙΑΛ. Αρκετά έχουν υποφέρει οι κάτοικοι του Χαλκειούς. Το θέλω το δικό μου είναι να μην μείνει κανένας πρόσφυγας, μετανάστης ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το στο νησί. Λόγω  της φύλαξης των συνόρων υπάρχουν μηδενικές ροές. Αλλά αυτό ίσως δεν συνεχιστεί. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, για αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι με μια νέα κλειστή δομή εκτός αστικού ιστού σε περίπτωση που αυξηθεί και πάλι ο αριθμός των ροών», ανέφερε χαρακτηριστικά υιοθετώντας πλήρως την επιχειρηματολογία Μηταράκη, όπως αυτή εκφράστηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου κατά την διάρκεια της πρόσφατης συζήτησης που προκάλεσαν οι κάτοικοι του Χαλκειούς.