Ο κατώτατος μισθός στο μικροσκόπιο, σε εκδήλωση στο Αντίβαρο

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα εργασιακά, με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 546 ευρώ («546 καθαρά αλλά δεν είναι αρκετά»), διοργανώνει ο κοινωνικός χώρος Αντίβαρο, το προσεχές Σάββατο 6 Απριλίου 2019 και ώρα 7 μ.μ.

Ομιλητής θα είναι ο κ. Ηλίας Ιωακείμογλου, ερευνητής ζητημάτων της εργασίας και επιστημονικός σύμβουλος του ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ.

«Η πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού στα 546 ευρώ καθαρά δίνει την αφορμή για μια συζήτηση που φιλοδοξεί να καλύψει όλο το φάσμα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι: είναι αρκετή μια τέτοια αύξηση; Πρέπει να επαναπαυθούμε στο αφήγημα ότι «βγήκαμε από τα μνημόνια»; Τι γίνεται με την ανεργία, που παραμένει η υψηλότερη στην Ευρώπη; Πώς πρέπει να κινηθούν οι εργαζόμενοι και πώς να οργανώσουν τις διεκδικήσεις τους;», σημειώνει το Αντίβαρο.

Ο Ηλίας Ιωακείμογλου αποφοίτησε από το ΕΜΠ το 1975 και από το Ινστι­τούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (MΒΑ) του Πανεπιστημίου της Grenoble το 1976. Είναι μέλος της συντακτικής επι­τροπής του περιοδικού πολιτικής και οι­κονομικής θεωρίας «Θέσεις» από το 1983. Έχει δημοσιεύσει σειρά μελετών και βιβλίων για την ελληνική οικονομία και για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια