Ο κορονοϊός όλα τα επιτρέπει!

Από τις 109 προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας – που αναφέραμε στο χθεσινό ρεπορτάζ μας – μόνον τρία άτομα μετακινήθηκαν και απασχολούνται σε… αλλότρια καθήκοντα, κατά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Αναγνώστου, ο οποίος δηλώνει παλιός στο κουρμπέτι και πως αυτά ίσχυαν από παλιά και ξέρει πώς γινότανε.

Ένα άτομο, λέει, είναι του πανεπιστημίου, προσελήφθη ως οδοκαθαριστής («προσπαθούμε να το εκμεταλλευθούμε», είπε) και απασχολείται να βγάζει τους λογαριασμούς στις βενζίνες, για να πληρώνονται οι πρατηριούχοι. Μια άλλη μορφωμένη κοπέλλα πήγε στο τμήμα ψεκασμών ετοιμάζει το τρακτέρ, τις χλωρίνες και το προσωπικό για τις απολυμάνσεις. Μίλησε και για μία τρίτη, χωρίς να αναφέρει γραμματικές γνώσεις, που πήγε στο γραφείο του δημάρχου για να συνεργάζεται με την δημοσιογράφο και να ενημερώνει τους δημότες.

Κι όσο για το αν οι μετακινήσεις αυτών των συμβασιούχων από την καθαριότητα σε άλλες υπηρεσίες είναι νόμιμες ο κ. Αναγνώστου, που ξέρει από παλιά, ήταν αφοπλιστικός: «Λόγω κορονοϊού επιτρέπονται όλα αυτά»! Έμπαινε, αντιδήμαρχε!