Ο… κουτσός ΕΟΔΥ και το μαξιμαλιστικό Εργατικό Κέντρο

Ότι το σύστημα περί τον κορονοϊό χωλαίνει και κυρίως ο ΕΟΔΥ μπορεί και να ανταποκρίνεται ως έναν βαθμό στην πραγματικότητα, που σημαίνει ότι πρέπει και οι ίδιοι να κουνάμε τα χέρια μας, να ζητάμε βοήθεια και κυρίως να πιέζουμε για να λειτουργήσουν τα πράγματα στο δημόσιο σύστημα υγείας καλύτερα.

Από το σημείο, όμως, αυτό μέχρι του σημείου να ζητά το Εργατικό Κέντρο Χίου – με αφορμή περιορισμένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί – να υποβληθούν σε τεστ και μάλιστα δωρεάν όλοι εργαζόμενοι όλων των επιχειρήσεων στη Χίο, η απόσταση είναι χάος.

Και γιατί, παρακαλούμε, μόνον οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων κι όχι και οι συνταξιούχοι που είναι και οι πλέον ευάλωτοι;

Και γιατί όχι και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (λιμενικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, καθηγητές και δάσκαλοι, εργαζόμενοι στην δημόσια υγεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση κ.λπ. κ.λπ.).

Ε, ναι και κάπως έτσι χάνεται ο στόχος και τα προφανώς δίκαια αιτήματα για στοχευμένους ελέγχους και τεστ σε κρίσιμους τομείς (π.χ. νοσοκομείο, ΒΙΑΛ κ.λπ.) χάνονται στο χάος που λέγαμε πιο πάνω.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια