Ο περιφερειακός της πόλης προσελκύει

Η ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου της πόλης της Χίου και ειδικότερα στο πρώτο τμήμα του, από την οδό Βερίτη έως την παραλία, φαίνεται ότι αρχίζει να προσελκύει επενδυτές, με τον πρώτο να έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή ενός κτιρίου γραφείων – καταστημάτων.

Το κτίριο, που είναι σύμμικτη κατασκευή (σκυρόδεμα το ισόγειο/υπόγειο και μεταλλική/σκυρόδεμα οι όροφοι) και βρίσκεται λίγο μετά την διασταύρωση με την οδό Βερίτη, αριστερά στην κάθοδο προς παραλία, κατασκευάζεται σε μακρόστενο οικόπεδο, ουσιαστικά ό,τι απέμεινε από το απαλλοτριωθέν αρχικό οικόπεδο, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό μεγάλη πρόσοψη επί του περιφερειακού δρόμου.

Στο επίπεδο του δρόμου θα δημιουργηθούν καταστήματα και στο δεύτερο επίπεδο γραφεία, ενώ στο κάτω επίπεδο – στην στάθμη της παλαιάς κοίτης του ποταμού Παρθένη – θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, για την εξυπηρέτηση των πελατών των καταστημάτων.

Βέβαια, λόγω της επαφής με τον περιφερειακό δρόμο θα είναι αδύνατη η στάθμευση οχημάτων επί της οδού, αλλά στη Χίο αυτό αποτελεί σχετική… απαγόρευση.

Το κτίριο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κατασκευάζεται από συνταξιούχο έμπορο του νησιού.