Ο Πλεύρης βλέπει συμφερότερο το 971.100 από το 856.630 – Αδιάβαστος πιάστηκε για την καθαριότητα του νοσοκομείου Χίου (βίντεο)

Συμφερότερη για το Δημόσιο, οικονομικά εννοείται, βλέπει την εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας του νοσοκομείου Χίου σε ιδιώτες, σε σύγκριση με το επικουρικό προσωπικό, ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, ο οποίος κατά την σημερινή – Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 – επίσκεψή του στο νησί άκουσε και τους εργαζόμενους και την διοίκηση του νοσοκομείου και έβγαλε το πόρισμά του.

Το οποίο συνοψίζεται στο εξής: Οι 971.100 ευρώ του προϋπολογισμού για τον ιδιώτη εργολάβο είναι συμφερότερη επιλογή από τις 856.630 ευρώ για την μισθοδοσία υπαλλήλων (πάντα για τις ίδιες υπηρεσίες καθαριότητας). Εν ολίγοις οι 114.470 ευρώ τον χρόνο ή 228.940 ευρώ στην διετία φαίνεται να περισσεύουν από το νοσοκομείο Χίου, δηλαδή τους Έλληνες φορολογούμενους και πρέπει να πάνε σε τσέπες άλλων. Κι ας μπορούσε με αυτό το ποσό το νοσοκομείο Χίου να χρηματοδοτεί την μισθοδοσία τριών γιατρών, που λείπουν σήμερα από το δυναμικό του.

Περί του διαγωνισμού των υπηρεσιών καθαριότητας του νοσοκομείου, που καρκινοβατεί και προβλέπεται προσεχώς για τρίτη φορά να προκηρυχθεί, ερωτήθηκε από τον astraparis.gr ο κ. Πλεύρης, για να λάβουμε την απάντηση που συνοπτικά αναφέρουμε πιο πάνω.

Υποστήριξε ακόμα ότι στην λύση του επικουρικού προσωπικού πρέπει να συνυπολογισθεί και το κόστος των υλικών και του εξοπλισμού καθαριότητας που θα πληρώνει το νοσοκομείο κι ας έχει υπολογισθεί αυτό το κόστος και έχει ενσωματωθεί στο τελικό σύνολο από τις επιτροπές του νοσοκομείου Χίου και περιέχεται στις τεχνικοοικονομικές μελέτες τους.

Θα προχωρήσει η επιλογή του ιδιώτη, ήταν η κατάληξή του υπουργού Υγείας, εφόσον προκύψει ότι είναι συμφερότερη για το Δημόσιο. Όμως, οι τεχνικοοικονομικές μελέτες – ήταν η δική μας παρατήρηση – δείχνουν το αντίθετο, ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε ήδη δύο φορές και θα προκηρυχθεί και τρίτη (με διπλάσιο κόστος από τους αρχικούς υπολογισμούς, πάλι του νοσοκομείου), άρα μάλλον δεν παρουσίασε στον κ. Πλεύρη όλα τα δεδομένα η διοίκηση του νοσοκομείου Χίου.

Την… ενοχλητική πλευρά της ερώτησής μας, αυτή των επιλήψιμων δήθεν διαγωνιστικών διαδικασιών των αναθέσεων για τις υπηρεσίες καθαριότητας, έως ότου τελεσφορήσει ο διαγωνισμός, την… ξόρκισε παρά την δεύτερη επισήμανσή μας.

Για δε το γεγονός ότι για αυτές ακριβώς τις διαδικασίες έχει παρέμβει ο εισαγγελέας και διενεργείται ήδη προκαταρκτική εξέταση, ο υπουργός Υγείας αρκέσθηκε να απαντήσει (και υπό την ιδιότητα του νομικού) ότι αυτό είναι η δουλειά του εισαγγελέα, ωσάν κάθε τρεις και μία να συμβαίνουν τέτοια πράγματα (εισαγγελικές εντολές μετά από δημοσιεύματα) στη Χίο.

Σημείωση συντάκτη: Για όσους είδαν ή θα δουν, στο βίντεο που ακολουθεί (μετά το 19ο λεπτό), την αναφορά του κ. Πλεύρη στις ερωτήσεις του astraparis.gr προς τον κ. Μηταράκη για τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών κρίνουμε αναγκαίο να διευκρινίσουμε ότι δεν μπήκαμε στον… κόπο να τον αντικρούσουμε. Αφού βλέπει συμφερότερο το 971.100 από το 856.630, μάλλον λογικό φαίνεται που δεν είδε τις φωτογραφίες και τα βίντεο με τους πρόσφυγες σήμερα στη Χίο και την επαύριο στην Τουρκία.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια