Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου κατηγορεί την Ν.Δ. ότι για κάθε τι ζητά εκλογές

Επίθεση κατά της  ΝΟΔΕ Χίου της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση της πρώτης σχετικά με τα αποτελέσματα της σύσκεψης  για το προσφυγικό στο Μαξίμου, κατηγορώντας την ότι «έβγαλε ένα πρωτότυπο συμπέρασμα, ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι η λύση του προσφυγικού -μεταναστευτικού. Αυτή, άλλωστε, είναι η πρόταση της Ν.Δ. για όλα τα προβλήματα του τόπου. Εκλογές και καμία πρόταση, όπως  θα περίμεναν όλοι αν είχαμε μια υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση».

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα ακόλουθα:

Η ΝΟΔΕ Χίου, επίσης, είναι αυτή που προσκάλεσε τον Άδωνη Γεωργιάδη στην Χίο (ακόμη περιμένουμε μια απάντηση) και προέκυψε το αμετανόητο ακροδεξιό παραλήρημα που μας έκανε ρεζίλι πανελληνίως.

Η ανευθυνότητα και η ελαφρότητα στην προσέγγιση των γεγονότων είναι χαρακτηριστική, όπως χαρακτηριστικό είναι το μπάχαλο που επικρατεί στην Ν.Δ. γενικότερα με τον πόλεμο των συνιστωσών της για την τελική επικράτηση.

Μην ξεχνάμε όμως και την κινητοποίηση από την περίεργη παγχιακή επιτροπή με την υποστήριξη στελεχών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ με ακροδεξιά ρητορική και θολά συνθήματα. Όλο το παλιό, το διεφθαρμένο και  ξενοφοβικό κατεστημένο  την υποστήριξε κρυφά ή φανερά με αποκορύφωμα την δημοτική παράταξη του Π. Λαμπρινούδη που καλούσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου σε συμμετοχή στην κινητοποίηση. Από τα συνθήματα και μόνο της αφίσας φαινόταν καθαρά η ακραία και ρατσιστική ρητορική και όμως τις προτάσεις αυτής της επιτροπής  δέχθηκε το δημοτικό συμβούλιο και με αυτές πήγε στην σύσκεψη.

Όλο αυτό το σύστημα με την αμέριστη υποστήριξη συγκεκριμένων τοπικών ΜΜΕ -που μέχρι τώρα νοιάζονταν για την ανάπτυξη του τόπου μας – κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα της Χίου προς τα έξω και να σπείρουν την αμφιβολία και τον φόβο. Η ανάπτυξη που τόσο πιεστικά ζητούσατε όλοι σας, είναι αδύνατον να έλθει με φοβίες, χωρίς  υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

To μόνο που σας νοιάζει πραγματικά είναι πότε θα πέσει η κυβέρνηση, αλλά αντί γι΄ αυτό καταφέρατε να ανοίξετε την όρεξη στους χρυσαυγίτες και να θεωρούν τον τόπο μας «φιλόξενο», ώστε  να έρχονται παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου για να δώσουν ένα αντιπροσφυγικό σώου.

Όταν όλα γίνονται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται ουσιαστικά για το συμφέρον του τόπου, βρίσκουν χώρο οι φασίστες. Οι δημοκρατικοί συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται και θα δώσουν την απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις.

Καλούμε όλες τις Χιώτισσες και τους Χιώτες να αγνοήσουν την παρουσία των υπόδικων βουλευτών της Χ.Α. στο νησί μας και να τους γυρίσουν την πλάτη.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια