Ο Σκρέκας «πουλάει» στον Μπουγδάνο για φρέσκα τα περυσινά;

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας (αυτόν που τον είχε πάει εκδρομή στο φράγμα Κόρης Γεφύρι ο κ. Νότης Μηταράκης) διαβεβαίωσε τον αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνο ότι έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση για τον έλεγχο της αντοχής του φράγματος.

Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης έκανε γνωστό, μιλώντας στο Ράδιο Αλήθεια, την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, ότι το Υπουργείο θα διαθέσει το ποσό των 300.000 ευρώ, προκειμένου να εκπονηθεί μελέτη για την αντοχή του φράγματος, που είναι και προαπαιτούμενο για την ανάκτηση του έργου και την συνέχιση των εργασιών.

Να θυμίσουμε, όμως, ότι τον περασμένο Μάρτιο ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρος Αραχωβίτης, μετά από συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη ανακοίνωσε εγκεκριμένη χρηματοδότηση 380.000 ευρώ για την υπόψη μελέτη.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν – τότε – από το Υπουργείο, «ο κ. Αραχωβίτης ενημέρωσε τον βουλευτή ότι σύμφωνα με τις δύο εκθέσεις του τεχνικού συμβούλου του έργου, που συντάχθηκαν τον Μάρτιο και τον Αύγουστο του 2018, απαιτείται έλεγχος της αντοχής και της ομοιογένειας του φράγματος. Γι’ αυτό τον λόγο το Υπουργείο έχει ήδη συντάξει τεχνικό δελτίο για την χρηματοδότηση των περαιτέρω ερευνών και την ανάθεση εκπόνησης εμπειρογνωμοσύνης για την στατικότητα και ασφάλεια του φράγματος.

Με την υπ’ αρ. 140933/27-12-2018 απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης εγκρίθηκε δαπάνη ποσού 380.000 ευρώ για την χρηματοδότηση των ανωτέρω ερευνών. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα εκτιμηθούν από ειδικό αναλυτή καθηγητή του ΕΜΠ, προκειμένου να καθοριστεί η εντεύθεν πορεία του έργου».

Τι έγινε με αυτά τα χρήματα, δόθηκαν ή απλώς εγκρίθηκαν κι έμειναν στα αζήτητα, δηλαδή δεν προχώρησε η εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης; Αυτά τα εγκεκριμένα, ως φαίνεται χρήματα, υποσχέθηκε εκ νέου ο κ. Σκρέκας;

Αναμένεται ότι ο κ. Μπουγδάνος θα έχει να πει κάτι περιςσότερο επ΄ αυτού, οπότε σε αναμονή για πληρέστερη ενημέρωση, αύριο Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια