Ο Σμυρνιούδης νέος διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας – Στον… άσσο Μηταράκης και Κανταράκη, έχασε ο εκλεκτός τους

Δεν φαίνεται να πήγαν καλά τα πράγματα για το… συστηματάκι του κ. Νότη Μηταράκη από την τελευταία επίσκεψη στη Χίο, την περασμένη Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κας Μίνας Γκάγκα.

Στην μελανή σελίδα της επίσκεψής της, που ήταν το «μαύρο» στα τοπικά μέσα ενημέρωσης από την εκδήλωση εγκαινίων της μονάδας χημειοθεραπείας του νοσοκομείου Χίου, υπάρχει κι ένα θετικό, που χωρίς να αναιρεί το προηγούμενο οφείλουμε να της το πιστώσουμε.

Κατά την παραμονή της στο νοσοκομείο Χίου ελήφθη από την ίδια η τελική απόφαση για τον νέο διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Χίου στο πρόσωπο του διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής κ. Νίκου Σμυρνιούδη.

Αν και η υποψηφιότητά του φέρεται να συγκέντρωνε τις περισσότερες προϋποθέσεις από τους άλλους δύο συνυποψήφιούς του, παρά ταύτα η επιλογή ήταν μια δύσκολη εξίσωση. Ο κ. Μηταράκης, που θεωρεί ότι όλα τα λύνει και τα δένει στη Χίο και στο νοσοκομείο ειδικότερα, μετά της προστατευόμενης διοικήτριάς του, κυριολεκτικά… λύσσαξε να επιλεγεί άλλος γιατρός για την θέση του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας και εξ οφίτσιο αναπληρωτής της διοικήτριας του νοσοκομείου Χίου.

Ο astraparis.gr είναι σε θέση να γνωρίζει τις «πιέσεις» που ασκήθηκαν από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου ακόμα και στον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και την κα Γκάγκα, πλην – όμως – φαίνεται ότι τελικά πρυτάνευσε η αξιοκρατική επιλογή κι όχι τα κολλητηλίκια του κ. Μηταράκη.

Έτσι, την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, ο διοικητής της 2ης υγειονομικής περιφέρειας κ. Χρήστος Ροϊλός υπέγραψε την απόφαση για την επιλογή του κ. Σμυρνιούδη για περίοδο τριών ετών.

Ο ίδιος ο κ. Σμυρνιούδης, σε ανάρτησή του στη προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει: «Ευχαριστώ τους συναδέρφους που με στήριξαν, το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Χίου που με πρότεινε, και κυρίως την ηγεσία της 2ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας που με επέλεξαν για τη θέση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας. Θα προσπαθήσω και από αυτή τη θέση, με αίσθημα ευθύνης, να συμβάλω στην καλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας , με διάθεση καλής συνεργασίας με όλους τους συναδέρφους, και τους θεσμικούς φορείς».

Ακολουθεί η απόφαση του κ. Χρήστου Ροϊλού

smirnioudis_roilos 18.7.2022