Ο Σύλλογος Γυναικών στη συγκέντρωση της Παρασκευής

Τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου 2021, γνωστοποιεί με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γυναικών Χίου.

“Καλούμε τις γυναίκες τις εργαζόμενες,τις άνεργες,τις αυτοαπασχολούμενες,τις φοιτήτριες, να δώσουν μαχητικό παρών την Παρασκευή 5/11/21 στις 18.00 στην είσοδο της Απλωταριάς. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά σωματεία και δυναμώνουμε τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής που διαλύει τις ζωές μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η οργάνωση και η πάλη θα ακυρώσει στην πράξη τον απαράδεκτο νόμο Χατζηδάκη,όπως έγινε με τους διανομείς της  e-food ,η υπογραφή Σ.Σ.Ε από την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και σε κάθε χώρο δουλειάς που οι εργαζόμενοι οργανώνονται και διεκδικούν.

Δεν δεχόμαστε να ισοπεδώνονται εργατικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες.Δεν θα επιτρέψουμε τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας των σωματείων ,την επιβολή νέων εμποδίων στην προκήρυξη απεργιών,τους εκβιασμούς σε βάρος των εργαζόμενων ,όπου έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στις γυναίκες που είναι σε μικρότερο ποσοστό οργανωμένες στα σωματεία.Σήμερα ,την εποχή των απίστευτων επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, είναι ρεαλιστικό για όλες τις εργαζόμενες να έχουμε σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,με ιδιαίτερα μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας.

Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα και τη διεκδίκηση για αυτές τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Διεκδικούμε κατάργηση του νόμου εκτρώματος Χατζηδάκη, αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα,7ωρο,5ήμερο-35ωρο. Όχι στη νομιμοποίηση της τηλεργασίας. Επαναφορά της Κυριακής-αργίας σε όλους τους κλάδους. Να καταργηθούν όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις που χτυπούν τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία”.