Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου Χίου

Να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης της καθαριότητας του νοσοκομείου Χίου σε εργολαβικά συμφέροντα, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χίου, δηλώνοντας την συμπαράσταση και στήριξή του στην σημερινή, Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, 24ωρη απεργία.

Αναλυτικά:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χίου συμπαραστέκεται και στηρίζει την 24ωρη απεργία που πραγματοποιεί το ΣΕΣΝΟΧ την Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, ενάντια στην απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να παραδώσει την καθαριότητα σε ιδιώτη εργολάβο.

Φαίνεται πως η διοίκηση βρίσκεται στην ίδια λογική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, και ένα πρώτο βήμα για το Σκυλίτσειο νοσοκομείο είναι η παράδοση της καθαριότητας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χίου ενώνει την φωνή του με το ΣΕΣΝΟΧ και υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης της καθαριότητας σε εργολαβικά συμφέροντα. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων, να μην επανέλθουν οι εργολαβικές εταιρείες, να μην γίνουν απολύσεις και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Επίσης, να γίνει επανασύσταση των οργανικών θέσεων του νοσοκομείου που έχουν καταργηθεί.

Η πανδημική κρίση απέδειξε ότι τα δημόσια νοσοκομεία είναι αυτά που σηκώνουν το βάρος και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να προστατέψουν την υγεία των πολιτών. Ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας χρειάζεται υποστήριξη και αναβάθμιση, και κάθε προσπάθεια εμπλοκής ιδιωτικών συμφερόντων πρέπει να αποτραπεί.

Στηρίζουμε την απεργία και τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα υγείας».