Ο θίασος ΑΝΑΣΑ και το «Ένα καραβάνι χωρίς σύνορα» βρίσκονται στη Χίο

Στη Χίο βρίσκεται από χθες, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και θα παραμείνει έως την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 ο πολυπολιτισμικός θίασος ΑΝΑΣΑ «Ένα καραβάνι χωρίς σύνορα», όπου θα υλοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα και θα παρουσιάσει δύο παραστάσεις:

Στη Χίο, σήμερα, Τρίτη 1η Δεκεμβρίου και ώρα 5 μ.μ. μαζί με μαθητές και μαθήτριες στο 3ο δημοτικό σχολείο Χίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Καλωσόρισμα από τον κ. Μιχάλη Μελαχροινούδη, διευθυντή του σχολείου.
  • Χαιρετισμός από τον κ. Μιχάλη Αφολάνιο, συντονιστή του προγράμματος και του πολιτιστικού κέντρου ANASA.
  • Θεατρική παράσταση «Ένα καραβάνι χωρίς σύνορα».

Στα Καρδάμυλα, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα, μαζί με μαθητές και μαθήτριες στο σχολικό κέντρο Καρδαμύλων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Καλωσόρισμα από την κα Καλλιόπη Παντελάκη, διευθύντρια του σχολείου.
  • Χαιρετισμός από τον κ. Μιχάλη Αφολάνιο, συντονιστή του προγράμματος και του πολιτιστικού κέντρου ANASA.
  • Θεατρική παράσταση «Ένα καραβάνι χωρίς σύνορα».

Η παράσταση αυτή αποτελεί θεατρική διαδραστική υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες «Ειρήνη» – Η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα (www.unhcr.gr/ekpaideysi/ekpaideytiko-yliko/eirini.html).

Η Ειρήνη είναι ένα μικρό κορίτσι, το οποίο, βλέποντας τις φλόγες να πέφτουν από τον ουρανό, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της. Στην αρχή βιώνει την ανασφάλεια και την απόρριψη περνώντας από το χωριό, το δάσος, τη χώρα των πετροφάγων, τη χώρα με τις μεταξωτές ουρές, τη χώρα των μουτζουρωμένων κορακιών, τη χώρα των αχόρταγων, τις παράγκες των φτωχών ανθρώπων. Τελικά, η μικρή Ειρήνη βρίσκει προστασία, αγάπη και ζεστασιά στο πιο απίθανο μέρος, σε ένα τεράστιο δέντρο, όπου ζει η οικογένεια του καλόκαρδου.

Τα εργαστήρια και οι πρόβες των μαθητών/τριών για τις παραστάσεις θα λάβουν χώρα:

  • Έως την 1η Δεκεμβρίου στο 3ο δημοτικό σχολείο Χίου.
  • Από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου στο σχολικό κέντρο Καρδαμύλων.

Την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρες 18:00-20:00 θα πραγματοποιηθεί βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων Π.Ε. Χίου και την υπεύθυνη του γραφείου κα Ανατολή Βροχαρίδου στον χώρο της Βιβλιοθήκης «Κοραής».

Το έργο «Πολυπολιτισμικός θίασος ΑΝΑΣΑ: Ένα καραβάνι χωρίς σύνορα» που υλοποιεί το πολιτιστικό κέντρο αφρικάνικης τέχνης και πολιτισμών ANASA (www.anasa.org.gr/caravan) χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι πολίτες» (www.weareallcitizens.gr), το οποίο είναι μέρος του συνολικού χρηματοδοτικού μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής επιχορήγησης του προγράμματος είναι το ίδρυμα Μποδοσάκη (www.bodossaki.gr). Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια