Ο Τραμπ καλεί τους Αμερικανούς να «απελευθερώσουν» πολιτείες από το lockdown

Σε «απελευθέρωση» πολιτειών της Αμερικής που βρίσκονται υπό καθεστώς περιοριστικών μέτρων καλεί τους κατοίκους τους μέσω Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, παρότι πριν μερικές ώρες, κατά την επίσημη τοποθέτησή του σχετικά με το σχέδιο «επανεκκίνησης» της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, είχε παραδεχθεί ότι η τελική απόφαση για την άρση των μέτρων εναπόκειται στους κυβερνήτες των πολιτειών.

Σε μια σειρά αναρτήσεων ο Τραμπ, ξάφνιασε για ακόμη μια φορά με τη ρητορική του στα social media. «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗ ΜΙΝΕΣΟΤΑ», ήταν η πρώτη εξ αυτών, ενώ ακολούθησαν ακόμη δύο, με αποδέκτες τους κατοίκους του Μίσιγκαν και της Βιρτζίνια, κάνοντας μάλιστα λόγο για «πολιορκία».

Ο Αμερικανός πρόεδρος εδώ και ημέρες έχει δείξει σαφή πρόθεση να θέσει σε τροχιά επανεκκίνησης την οικονομία, καθώς 22 εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλειά τους μέσα σε τέσσερις εβδομάδες, ωστόσο επιστήμονες, κυβερνήτες, ακόμη και βιομήχανοι του βάζουν φρένο, τονίζοντας τους κινδύνους από μια βιαστική και απρόσεκτη άρση των περιορισμών, γεγονός που έχει πυροδοτήσει έναν άτυπο «εμφύλιο» μεταξύ του Λευκού Οίκου και των παραπάνω παραγόντων, με τον ίδιο τον Τραμπ, όπως φαίνεται, να τραβά ακόμη περισσότερο το σκοινί στην ιδιότυπη αυτή διαμάχη.

Την ίδια ώρα, κατά τόπους οπαδοί του Ρεπουμπλικανού προέδρου επιχειρούν με τη σειρά τους να ασκήσουν πίεση για άρση των μέτρων, όπως συνέβη χθες έξω από το τοπικό καπιτώλιο του Μίσιγκαν, όπου διαμαρτυρήθηκαν για την παράταση των περιοριστικών μέτρων από τη Δημοκρατική κυβερνήτη Γκρέτσεν Γουίτνερ.

ΠΗΓΗ: KATHIMERINI.GR