Ο βασιλιάς ήταν γυμνός

Του Γιώργου Κλιαμενάκη

Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου

Στις 30/7/2021 έθεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για κακοτεχνία έργων και συγκεκριμένα στην τοπική κοινότητα Θολοποταμίου με τίτλο των έργων:

Α) Αποκατάσταση δημοτικών οδών στην τοπική κοινότητα Θολοποταμίου, δημοτικής ενότητας Ιωνίας, 50000€.

B) Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης δημοτικών οδών Νότιας Χίου, 50000 €.

Ήρθαν, λοιπόν, στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Ξενάκης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και ο Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παπαλάνης και το μόνο που μας είπαν θα ελέγξουμε την καταγγελία του κ. Κλιαμενάκη αλλά ο νόμος λέει ότι αν προκύψει πρόβλημα στην κατασκευή του έργου θα γίνει περικοπή χρημάτων από τον εργολάβο. Οι νόμοι δεν λένε μόνο αυτά, λέει ότι και ο δημόσιος λειτουργός και ο αιρετός πριν αναλάβει τα καθήκοντα του δίνει όρκο να υπακούει στο Σύνταγμα και στους Νόμους και να εκπληρώνει τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντα του και πόσο μάλλον αυτός που έχει την ευθύνη για κατασκευές έργων που αφορούν τους πολίτες, που μπορεί να αφορά σχολεία και πρόσφατα ακόμα στη μνήμη μας είναι το παιδί που σκοτώθηκε από τη μπασκέτα στη Δασκαλόπετρα. Επίσης, ένα έργο που πληρώνει ο φορολογούμενος έχει συγκεκριμένα χρόνια ζωής, όχι σε 5 χρόνια ξανά το ίδιο έργο και αφού έχει πληρωθεί θα του πείτε «φέρε πίσω τα χρήματα». Είναι ερώτημα βασικό που το αφήνω στην κρίση του αναγνώστη.

Για να έχετε άποψη για τα δύο έργα σας ενημερώνω περιληπτικά αυτά που γράφουν οι μελέτες. Για το πρώτο έργο αναφέρει το πάχος 15 εκατοστά σκυρόδεμα τσιμέντου και 5 εκατοστά σκυρόδεμα ασφάλτου, σύνολο 20 εκατοστά. Με πυρηνοληψία (δοκίμιο) που έγινε από εμένα βρέθηκε μόλις 11 εκατοστά αντί 20 εκατοστά που λέει η μελέτη. Ενώ είχα ζητήσει από τις 2/3/2021 με επιστολή να παρευρίσκομαι στον έλεγχο του έργου, όχι μόνο με αγνόησαν αλλά αντιθέτως με απείλησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί πήρα δοκίμιο για το αυτονόητο. Για το δεύτερο έργο η μελέτη αναφέρει τοιχίο λιθόχτιστο μήκους 50 μέτρων, το σταμάτησαν στα 24 μέτρα. Πρέπει να πω ότι και τα δύο έργα έχουν πληρωθεί κανονικά, τα συμπεράσματα δικά σας.

Χιώτισσα και Χιώτη, αυτά δε συνάδουν με τις αξίες και αρχές μου γι’ αυτό και αποχώρησα από αντιδήμαρχος. Αυτά που ενδιαφέρουν τη Δημοτική Αρχή είναι η αδιαφάνεια, οι προσλήψεις συγγενών και φίλων, αναθέσεις σε κουμπάρους, γαμπρούς, ξαδέλφια κ.λπ., οι αναθέσεις έχουν ξεπεράσει τον αριθμό και των δύο προηγούμενων Δημάρχων. Μέχρι στιγμής δεν φτάνουν αυτά, δεν παίρνουμε και καμία απάντηση στα ερωτήματα, προφορικά ή γραπτά.

Τελειώνοντας, σας συνιστώ υπομονή, δύο χρόνια υπομονή στο νέο, στον επαγγελματία, στον έμπορα. Θα χαράξει η «Νέα Εποχή για τη Χίο μας» που θα δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλους χωρίς φραγμούς με ανιδιοτέλεια, με επίκεντρο τον άνθρωπο και αγάπη στον τόπο.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια