Όχι στη μετατροπή του Χωρέμικου σε πάρκινγκ από το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Χίου

Άστοχο και πολύ επιβαρυντικό για την πόλη χαρακτηρίζει τον σχεδιασμό του Δήμου Χίου για τη μετατροπή τμήματος του Χωρέμικου σε χώρο στάθμευσης, το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Χίου.
Σε ανακοίνωση του αφού πρώρα χαιρετίζει την ενοικίαση τμήματος του Χωρέμικου από τον Δήμο Χίου, ως κίνηση διάσωσης αυτού του πνεύμονα της πόλης μας από την οικοπεδοποίηση και την δόμηση, στη συνέχεια εκφράζει τη διαφωνία του για  την κατασκευή χώρου στάθμευσης εκεί,  υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι άστοχο και πολύ επιβαρυντικό για την πόλη.

“Δεν δημιουργείς χώρο στάθμευσης και μάλιστα τόσο μεγάλο μέσα στην καρδιά της πόλης. Το ιστορικό κέντρο της πόλης πρέπει να πεζοδρομηθεί ολόκληρο και οι βασικές οδικές αρτηρίες του να μην δέχονται τόσο μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο αφού θα λειτουργούν περιφερειακοί χώροι στάθμευσης με δημοτική συγκοινωνία προς το κέντρο, η οποία υπάρχει ήδη και πρέπει να στηριχθεί, να ενισχυθεί και να παροτρυνθούν με τα κατάλληλα μηνύματα οι πολίτες να την χρησιμοποιούν.
Το Χωρέμικο πολύ καλά έκανε και το νοίκιασε ο Δήμος αλλά πολύ καλά επίσης θα πράξει αν το κάνει χώρο αναψυχής και πράσινου, αν φυτέψει κι άλλα δέντρα και κατασκευάσει ανάμεσά τους διάδρομο με ειδικό ταρτάν για περπάτημα και τρέξιμο ώστε να αθλούνται οι κάτοικοι του κέντρου, επίσης κάποιο υπαίθριο χώρο γυμναστικής, παιδικές χαρές, χώρο για υπαίθριες πολιτιστικές εκθέσεις έργων ντόπιων και μη καλλιτεχνών και μικρό αμφιθέατρο, να κάνει δηλαδή το Χωρέμικο χώρο που θα εμπνεύσει δημιουργικά τους κατοίκους και όχι πάρκινγκ.
Αρκετά πλέον με τις ανέμπνευστες πολιτικές και με την προσήλωση στο αυτοκίνητο” αναφέρει στην. ανακοίνωση που εξέδωσε.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια