Οχι στην υπερδομή του Μηταράκη

Κάλεσμα συμμετοχής στην μεθαυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στη δημιουργία υπερδομής στο νησί και στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου από τον υπουργό μετανάστευσης και ασύλου κ. Νότη Μηταράκη απευθύνουν με ανακοινώσεις που εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χίου, η ΕΛΜΕ Χίου, ο Δικηγορικός σύλλογος και οι συνταξιούχοι ΕΦΚΑ.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Συμμετέχουμε στη κινητοποίηση της Τετάρτης ενάντια στις υπερδομές του Μηταράκη

Την Τετάρτη 23/02/2022 και ώρα 12 το μεσημέρι, θα γίνει στη Πλατεία Βουνακίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του αρμόδιου υπουργού Νότη Μηταράκη για την κατασκευή μεγάλης δομής – φυλακής προσφύγων στο νησί μας.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου εναντιωνόμαστε στις κυβερνητικές πρακτικές που στόχο έχουν να μετατρέψουν το νησί μας σε αποθήκη ψυχών. Λέμε ΟΧΙ στην υπερδομή που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Θόλος και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο πάνω στη Χίο.

Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν φυλακές προσφύγων και να χρησιμοποιηθούν τα νησιά μας και ο Έβρος ως ασπίδα της Ευρώπης.

Εμείς θεωρούμε ότι η μόνη ρεαλιστική και εφικτή λύση είναι να δημιουργηθεί μόνο μία μικρή δομή, στην οποία θα γίνεται καταγραφή, ταυτοποίηση, και κατάθεση αίτησης ασύλου. Οι πρόσφυγες δεν θα εγκλωβίζονται στο νησί μας, θα συνεχίζουν το ταξίδι τους στην ενδοχώρα και εκεί θα γίνεται η διαδικασία για το άσυλο.

Αντιστεκόμαστε επίσης στη ποινικοποίηση της κοινωνικής διαμαρτυρίας που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και στον εκφοβισμό του λαού που επιχειρείται με την δίωξη σε όσους αγωνίζονται, σε αιρετά στελέχη της δημοτικής και περιφερειακής διοίκησης, σωματεία, στο τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Μιχαηλίδη, ακόμα και σε απλούς πολίτες.

Καλούμε τον λαό της Χίου να υποστηρίξει και να συμμετέχει στη συγκέντρωση. Αφορά κάθε πολίτη, κάθε κάτοικο, κάθε Χιώτισσα και Χιώτη, κάθε δημοκράτη άνθρωπο που δεν θέλει να γίνει ανθρωποφύλακας, και αρνείται να μετατραπεί η Χίος σε τόπος εγκλωβισμού και μαρτυρίου, για τους ξεριζωμένους βασανισμένους πρόσφυγες που ταξιδεύουν για να βρουν μια καλύτερη αξιοπρεπή ζωή.

Ο αυταρχισμός και οι ακροδεξιές ιδεοληψίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα περάσουν. Όλοι/ες στη συγκέντρωση της Τετάρτης. Αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε για το νησί μας, για τα νησιά μας. Θα τα καταφέρουμε.

Στάση εργασίας από την ΕΛΜΕ και κάλεσμα για συμμετοχή

Η ΕΛΜΕ Χίου καταδικάζει την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης που επιχειρεί η κυβέρνηση δια των διωκτικών αρχών που καλούν σε προανάκριση για τα γεγονότα στο λιμάνι της Χίου με το πλοίο «Πελαγίτης» εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου(!), αιρετά στελέχη της Δημοτικής και Περιφερειακής διοίκησης, στελέχη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, εκλεγμένους σωματείων και μαζικών φορέων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους υπό δίωξη συμπατριώτες μας και στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση πως η καταδικαστέα πολιτική εμμονή της να στήσει τις υπερδομές -φύλακες για τους πρόσφυγες, δε μπορεί να επιβληθεί με τον κρατικό εκφοβισμό απέναντι στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας της Χίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις όλων όσων αγωνίστηκαν και κατά τη διάρκεια της εισβολής του στρατού κατοχής των ΜΑΤ (για τους βανδαλισμούς των οποίων δεν έχει τιμωρηθεί ακόμα κανείς…)και κατά τη διάρκεια της προσπάθειας απόβασης μηχανημάτων με το πλοίο «Πελαγίτης» την ημέρα των Θεοφανείων.
  • Καμία νέα δομή στα νησιά μας ούτε στο Θόλος ,ούτε πουθενά. Να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ.
  • Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με όλους τους νησιώτες του Βόρειου Αιγαίου (που κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν σε κολαστήρια ψυχών) και καλούμε τα μέλη μας να δώσουν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση-Παγχιακή συγκέντρωση που θα γίνει σε συντονισμό με τους κατοίκους της Λέσβου την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στις 12:00 στην πλατεία Βουνακίου .

Η ΕΛΜΕ Χίου κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11πμ έως τις 2μμ.

 

Δικηγορικός Σύλλογος Χίου: Τα νησιά καλούνται να σηκώσουν το βάρος μιας αδιέξοδης πολιτικής

Ο Δ.Σ.Χίου συμμετέχει ενεργά μαζί με τις Αιρετές Αυτοδιοικητικές Αρχές τους λοιπούς φορείς και Συλλόγους του νησιού μας στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 23/02/2022 και δίνει το παρόν στη συγκέντρωση που θα γίνει την δωδεκάτη μεσημβρινή στη πλατεία Βουνακίου Χίου.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να προσέλθουν στην συγκέντρωση αυτή προκειμένου ολοι μαζί οι πολίτες του νησιού μας, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη καταστροφή του μοναδικού “Θόλους”  με την επαπειλούμενη εγκατάσταση της δομής σε αυτό καθώς να αντιταχθούμε στα κυβερνητικά σχέδια που θέλουν τη Χίο και τα άλλα νησιά του ΒΑ Αιγαίου ως τόπους αναχαίτισης και συγκράτησης του μεταναστευτικού κύματος πρός την Ευρώπη , με την οιονεί παραμονή των προσφύγων /μεταναστών στη περιφέρεια Β.Ανατολικού Αιγαίου η οποία και  καλείται να σηκώσει μόνη το βάρος, μιας αδιέξοδης πολιτικής.

Συνταξιούχοι σωματείου ΕΦΚΑ

To Δ.Σ του Σωματείου στον ΕΦΚΑ ,ΙΚΑ και ΛΟΙΠΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ καλεί τα μέλη του στην συγκέντρωση την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/2/22 στις 12μ. Στην πλατεία Βουνακίου , που οργανώνει η περιφέρεια Β.Αιγαίου και η Συντονιστική επιτροπή αγώνα Αιρετών και κατοίκων της Χίου, ενάντια στους σχεδιασμούς κυβέρνησης-ΕΕ για δημιουργία υπερδομής -φυλακής.

 

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια