ΟΕΒΕ: «Ξεκλειλώστε» το μεταφορικό ισοδύναμο

Η υποβάθμιση του μεταφορικού ισοδύναμου από την κυβέρνηση της ΝΔ,  ενός μέτρου που οι νησιώτες το ζητούσαν από χρόνια και εφαρμόστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν εμφανής από τους πρώτους μήνες.

Η καθυστέρηση στις  πληρωμές επαγγελματιών και νησιωτών  ανάγκασαν την ΟΕΒΕ Χίου με επιστολή της στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, να αναδείξει το θέμα ζητώντας να ξεκλειδώσουν οι πληρωμές, ώστε να έχει ουσία το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου.

«Μετά από επαφή με συναδέλφους-επαγγελματίες διαπιστώσαμε λειτουργικά προβλήματα που αφορούν στην πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Η δυσκολία παρατηρήθηκε κυρίως στην καθυστέρηση πληρωμής των επιχειρήσεων αλλά και των νησιωτών, πράγμα που οφείλεται στο χρόνο εκκαθάρισης του Α.ΝΗ.ΚΟ..

Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2020 έχουν «παγώσει»  οι πληρωμές με τους νησιώτες επαγγελματίες αλλά και τους μόνιμους κατοίκους  να επωμίζονται ένα ακόμη βάρος στην ήδη δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο  σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με σκοπό τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών και των αναγκών των νησιωτών για μετακινήσεις, καλύπτοντας μεταφορικό κόστος που για χρόνια επιβαρύνονταν τα νοικοκυριά και οι παραγωγικοί φορείς των νησιών.

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου ζητάει το «ξεκλείδωμα» των πληρωμών για το 2020 αλλά και την ενίσχυση του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωμών και να εκπληρωθεί ο σκοπός της δημιουργίας του που δεν είναι άλλος από την οικονομική ελάφρυνση των νησιωτών», αναφέρει στην επιστολή της η ΟΕΒΕ Χίου.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια