Οι… δωρητές του Κάρμαντζη

Ένας νέος «θεσμός» έκανε προσφάτως την εμφάνισή του στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Χίου, όταν «αυτοβούλως» προσήλθαν τρεις συμπολίτες και κατέθεσαν προς την οικονομική επιτροπή του δήμου Χίου αιτήσεις για την παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Το θέμα χαρακτηρίσθηκε ως κατεπείγον και ως τέτοιο εισήχθη στην οικονομική επιτροπή, προκειμένου να λάβει την σχετική απόφαση αποδοχής των… δωρεών.

Εκ των τριών… δωρητών, η πρώτη «προτίθεται να προσφέρει δωρεάν και άνευ ανταλλάγματος, συμβουλευτικές υπηρεσίες για θέματα ζωοφιλίας και διαχείρισης αδέσποτων ζώων». Ο δεύτερος λόγω της ιδιότητάς του ως απόστρατος της πολεμικής αεροπορίας «προτίθεται να προσφέρει δωρεάν και άνευ ανταλλάγματος, συμβουλευτικές υπηρεσίες για θέματα εξυπηρέτησης πολιτών όπως στρατολογικά και άλλα». Και ο τρίτος, δεδομένου ότι είναι πιστοποιημένος εθελοντής πολιτικής προστασίας από την πυροσβεστική υπηρεσία, «προτίθεται να προσφέρει δωρεάν και άνευ ανταλλάγματος, συμβουλευτικές υπηρεσίες για θέματα πολιτικής προστασίας».

Όλως… τυχαίως και οι τρεις υπήρξαν υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της Σύμπραξης Δημιουργίας του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, αλλά δεν εξελέγησαν, οπότε και επινόησαν να γίνουν… δωρητές υπηρεσιών.

Παρά τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης, η οικονομική επιτροπή κατά πλειοψηφία έκανε δεκτές τις αιτήσεις των υποψηφίων… δωρητών, επισημαίνοντας στην απόφασή της ότι «η παροχή των ως άνω υπηρεσιών επέχουν θέση χαριστικής σύμβασης, άνευ οποιουδήποτε ανταλλάγματος, η οποία δεν υποκρύπτει μη επιτρεπόμενη συναλλαγή», προκειμένου να πεισθούν οι δύσπιστοι και καχύποπτοι.

Σε αναμονή τώρα για την υπογραφή από τον δήμαρχο του σχετικού εγγράφου, «στο οποίο θα παρατίθενται αναλυτικά και θα αποσαφηνίζονται πλήρως οι υπηρεσίες που θα παρέχει κάθε δωρητής», πάντα δωρεάν, για να μην ξεχνιόμαστε.

Τώρα, αν ανοίξει η όρεξη και σε άλλους επίδοξους δωρητές, φανταζόμαστε ότι θα τύχουν ασμένως της ιδίας αποδοχής και υποδοχής, οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια