Οι εικόνες του Μερσινιδίου, απάντηση στον Γιάννη Πανούση

Η ενίσχυση με προσωπικό της αστυνομίας Χίου, καθώς και του Λιμεναρχείου, ώστε να μειωθεί δραστικά ο χρόνος παραμονής των μεταναστών και των προσφύγων στους χώρους κράτησης είναι για την κα Αγλαΐα Κυρίτση το μέτρο που πρέπει να ληφθεί άμεσα, ώστε να μειωθούν τα προβλήματα που συσσωρεύονται στο Μερσινίδι.

Η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη Χίο είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις στο Μερσυνίδι και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις εικόνες που προσβάλουν κάθε έννοια πολιτισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων.

«Οι εικόνες μιλούν μόνες τους…», απάντησε χαρακτηριστικά, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την δήλωση – πριν μερικές ημέρες από την Χίο – του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, με την οποία είχε χαρακτηρίσει ως «διαχειρίσιμη» την κατάσταση με τους εκατοντάδες ανθρώπους να είναι κατασκηνωμένοι στο χώμα, δίπλα στο κοιμητήριο της περιοχής, ψάχνοντας να βρουν καταφύγιο από τις καιρικές συνθήκες κάτω από τα ελάχιστα δέντρα που υπάρχουν στην περιοχή.

Η ίδια φανερά σοκαρισμένη δεσμεύτηκε να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να βελτιωθεί άμεσα η κατάσταση, υπενθυμίζοντας ακόμη ότι η Ελλάδα έχει από πέρυσι σταματήσει να εισπράττει ευρωπαϊκά κονδύλια για τους πρόσφυγες.