Οι Εκκεντρικοί την Τετάρτη στο Περιβόλι

Συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών η Κινηματογραφική Λέσχη την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 στις 21.00 στο Περιβόλι.

Θα προβληθεί η ταινία “Οι εκκεντρικοί”

Ο Μάρκους, μισθοφόρος στο Αφγανιστάν, επιστέφει στη Δανία όταν η γυναίκα του σκοτώνεται σε μία έκρηξη στο μετρό. Τρείς παράξενοι άγνωστοι θα τον πείσουν ότι η έκρηξη δεν ήταν ατύχημα και όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να πάρουν την εκδίκησή  τους. Ταυτόχρονα ο Μάρκους προσπαθεί να φτιάξει τη σχέση του με την αποξενωμένη κόρη του που βιώνει με το δικό της τρόπο το πένθος.

Ο Δανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος επιστρέφει με μια ταινία που απογειώθηκε εμπορικά στη χώρα του και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Ακροβατώντας ανάμεσα στα είδη της μαύρης κωμωδίας, του περιπετειώδους θρίλερ, της σάτιρας  και του κοινωνικού δράματος, η ταινία δικαίως χαρακτηρίστηκε ως αταξινόμητη. Με την πρωταγωνιστική ομάδα σε πρώτο πλάνο και τον Μάντς Μίκελσεν να ξεχωρίζει και πάλι, η πλοκή κρατά σε εγρήγορση τον θεατή με διασκεδαστικές στιγμές και μια σεναριακή ανατροπή που δικαιολογούν την τόσο μεγάλη επιτυχία της.

Περιπέτεια/Δανία/2020/116’

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Άντερς Τόμας Γιένσεν

Παίζουν: Μαντς Μίκελσεν, Νικολάι Λίε Κάας, Αντρέα Χάικ Γκάντερμπεργκ