Οι Εραστές του Αρκτικού Κύκλου από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

Η αισθηματική ισπανική ταινία “Οι Εραστές του Αρκτικού Κύκλου”, προβάλλεται την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, στις 20.30 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου.

Η Άνα και ο Ότο γνωρίζονται στην ηλικία των οκτώ. Η μοίρα ενώνει τις οικογένειές τους και βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη σαν αδέλφια. Χωρίζουν στην πορεία, αλλά δεκαεπτά χρόνια αργότερα η ζωή θα τους φέρει πάλι κοντά στον αρκτικό κύκλο.

Το υπνωτικό, μεγαλόπνοο αριστούργημα του Χούλιο Μέντεμ για τους καρμικούς κύκλους της ζωής και την αέναη δύναμη της αγάπης, είναι ένα ρομαντικό ποίημα, κατασκευασμένο κινηματογραφικά με ρίμα απόλυτης γεωμετρίας. O Μέντεμ τονίζει διαρκώς πως τα πάντα γύρω τους, αλλά και η ίδια η κοινή πορεία τους, κινούνται κυκλικά, παίζοντας με τις ιδέες της επανάληψης, της προδιαγεγραμμένης διαδρομής και του ανεξήγητα τυχαίου. Είναι αυτή μια καρμική σύμπτωση με σκοπό και νόημα ή απλώς διαμέσου αυτής, οι άνθρωποι προσπαθούν να βάλουν σε τάξη μια πραγματικότητα που δεν έχει ούτε σκοπό ούτε νόημα; Την απάντηση καλούνται να βρουν η Άνα με τον Ότο.

Σκηνοθεσία & Σενάριο: Χούλιο Μέντεμ

Παίζουν: Νάγια Νίμρι, Φέλε Μαρτίνεθ, Νάντσο Νόβο, Μαρού Βαλντιβίεζο

Διακρίσεις: Βραβείο Κοινού – Χρυσή Αθηνά Καλύτερης Ταινίας (2000)

 

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια