Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες του Νότη πληρώνονται αδρά

Δεν του το είχαμε, ομολογούμε, ότι είχε ιδιαίτερες καλλιτεχνικές ανησυχίες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης και μάλιστα στο σημείο να θέλει να μετατρέψει σε… όαση πολιτισμού το κτίριο του Κεράνη, όπου η έδρα του υπουργείου.

Προς τούτο, λοιπόν, η υπηρεσιακή γραμματέας του υπουργείου (νέου τύπου στέλεχος, ξέραμε ειδικός γραμματέας, γενικός γραμματέας, αλλά υπηρεσιακός όχι) κα Φωτεινή Κουλούρη με σημερινή, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, απόφασή της εγκρίνει την  δέσμευση ποσού 24.800 ευρώ, για «την παροχή υπηρεσιών
τοποθέτησης έργων τέχνης ζωγραφικής και γλυπτών, στους χώρους του κτιρίου της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου».

Διευκρινίζουμε και τονίζουμε για υπηρεσίες τοποθέτησης και μόνον, όχι για την αγορά των έργων τέχνης, αυτό προφανώς θα είναι άλλο κονδύλι και σίγουρα πολλαπλάσιο.

Θα πει κανείς, μήπως είναι πολλά τα 24.800 ευρώ; Η απάντηση είναι κατηγορηματική: Η τέχνη κοστίζει.

Να υποθέσουμε δε ότι, επειδή το υπόψη έργο είναι κατεπείγον, θα ακολουθηθούν οι γνωστές και συνήθεις διαδικασίες της απευθείας ανάθεσης. Επειδή ο πολιτισμός δεν μπορεί να περιμένει.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια