Οι Οινούσσες τόπος διακοπών και για ΑμεΑ

Μς μια πράξη ουσίας και όχι ευχετήρια, ο δήμος Οινουσσών, τίμησε πραγματικά την Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ, ανακοινώνοντας στις 3 Δεκεμβρίου 2019, την πρόθεση του να μετατρέψει το νησί σε φιλικό για τους ανθρώπους με κινητικές δυσολίες, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής ενημέρωσης των ΑΜΕΑ, που υιοθετεί και παρουσιάζει η Οργάνωση Άγονη Γραμμή Γόνιμη.

Στην πρώτη συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε χθες στις Οινούσσες, οι συνεργάτες της «Άγονης Γραμμής Γόνιμης» κ. Μάγδα Μουτζούρη και κ. Στυλιανός Λαπαρίδης κατέγραψαν ο,τιδήποτε εμποδίζει την αυτόνομη διακίνηση και διαβίωση των ατόμων με αναπηρίες και γενικότερα των εμποδιζόμενων ατόμων κυρίως σε δημόσιους χώρους και κτίρια (όπως σκαλοπάτια, δάπεδα με απότομες κλίσεις, χώροι πολύ μικρών διαστάσεων κλπ).

Στόχος του προγράμματος, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος είναι να καταστούν οι χώροι των καταστημάτων -αρχικά της παραλίας-, ενδιαιτήσεων, παραλιών κλπ φιλικοί, προσεγγίσιμοι και ασφαλείς για όλες τις κατηγορίες των χρηστών με την χρήση π.χ. δαπέδων με ομαλές κλίσεις και χωρίς σκαλοπάτια, μηχανικών μέσων, κατάλληλης σήμανσης, προσιτών και εύκολων στη χρήση μηχανισμών χειρισμού άνετων και χωρίς κινδύνους χώρων κλπ διευκολύνοντας έτσι την αυτόνομη διακίνηση και διαβίωση όλων των χρηστών.

Επόμενο βήμα είναι η εισαγωγή όλων των προσβάσιμων σημείων και χώρων σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα (app) της εταιρείας Microsoft, ώστε να επιλέγονται οι Οινούσσες για διακοπές φιλικές σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Επίσης , τονίστηκε ότι η εγκατάσταση των seatracks στις παραλίες Χατζαλή και Αγ. Γιάννη θα δημιουργήσει άλλη μια σημαντική υποδομή για όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Δανιήλ διαβεβαίωσε ότι στις συγκεκριμένες παραλίες θα δοθεί προτεραιότητα, ώστε να είναι έτοιμες το καλοκαίρι για τα ΑΜΕΑ (ομπρέλες, πλατφόρμα κλπ). Επιπροσθέτως εξετάζονται κι άλλα σημεία προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα και θα ενταχθούν στον προσεχή σχεδιασμό

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια