Οι όροι του δανείου για την ΒΙΑΛ εγκρίθηκαν, αναζητείται η τράπεζα

Με μικρές αλλαγές εγκρίθηκαν από την οικονομική επιτροπή, στην συνεδρίαση της Τρίτης, 6 Οκτωβρίου 2015, οι όροι του δανείου βάση των οποίων θα κινηθεί πλέον ο δήμος Χίου, για την ανεύρεση τράπεζας που θα δεχθεί να χορηγήσει τα ζητούμενα 670.000 ευρώ που απαιτούνται, ώστε ο δήμος να αποκτήσει το εγκαταλελειμμένο βιομηχανικό συγκρότημα της ΒΙΑΛ.

Στην συνεδρίαση, την πρώτη υπό την προεδρία πλέον του ίδιου του δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, οι όροι εγκρίθηκαν ομόφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη να υπερψηφίζει την πρόταση, τονίζοντας ότι πλέον ακολουθείται η τυπική διαδικασία και ως εκ τούτου χαίρεται που συνέβαλε με τη στάση του στη κατανόησή της από την δημοτική αρχή.

Νωρίτερα δε, είχε καλωσορίσει τον δήμαρχο στη θέση του προέδρου της οικονομικής επιτροπής, σε αντικατάσταση του κ. Στρατή Γδύση, ευχόμενός του καλή επιτυχία.

Μάλιστα, το επίπεδο συνεννόησης των δύο ήταν τόσο καλό που ο κ. Λαμπρινούδης πρότεινε το δάνειο να αυξηθεί στις 700.000 ευρώ, ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν έξοδα που θα προκύψουν, κάτι που ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος πρότεινε και τελικά έγινε δεκτό η διάρκεια αποπληρωμής να ανέλθει στα 12 χρόνια αντί των 10 που αρχικά είχε προβλεφθεί.

Ως προς το τυπικό μέρος της υπόθεσης ο δήμος Χίου πρόκειται να απευθυνθεί εκ νέου στις τράπεζες, ώστε να αναζητήσει κάποια καλύτερη προσφορά από αυτήν που έχει ήδη στα χέρια του με επιτόκιο 6,25%, προσφέροντας ως εγγύηση την μηνιαία αποπληρωμή του ποσού από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους που θα είναι δεσμευμένοι υπέρ του δανείου.

Οι δε τράπεζες θα κληθούν να απαντήσουν σε διάστημα 15 ημερών από την λήψη της σχετικής επιστολής που θα παραλάβουν.