Οι περαστικοί είχαν… άγιο, την πλήρωσε το Ι.Χ. από την πτώση του στύλου (βίντεο & φωτό)

Τον… χάρο να περνά μπροστά από τα μάτια τους είδαν οι περαστικοί έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο Χίου, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, όταν αντίκρυσαν έναν στύλο να έρχεται κατά πάνω τους, αλλά ευτυχώς βρέθηκε μπροστά του ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο τύπου τζιπ που τον συγκράτησε.

Το περιστατικό αυτό, που ευτυχώς δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία, συνέβη περί τη μία το μεσημέρι της Τρίτης 29 Αυγούστου 2023, έξω από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, όταν ο στύλος του ΟΤΕ, που ήταν σχεδόν σε επαφή με στύλο της ΔΕΗ, ξεριζώθηκε από το πεζοδρόμιο κι έπεσε «καρφί» προς την πλευρά του δρόμου.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του astraparis.gr (ώρα 14:15) δράστης για το ξερίζωμα του στύλου του ΟΤΕ φέρεται να είναι μπετονιέρα, που διήρχετο στο σημείο και η οποία παρέσυρε το εναέριο τηλεφωνικό καλώδιο κι αυτό με την σειρά του τον στύλο, που – όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες – τα είχε… φάει τα ψωμιά του, τουλάχιστον στην ρίζα του (βλέπε κατωτέρω νεώτερα στοιχεία και φωτογραφικό υλικό / Ώρα 15:03)

Διερχόμενος πολίτης, που είχε μαζί του μικρό παιδί και την σύζυγό του, περιέγραψε στον astraparis.gr με τρόμο το περιστατικό, σημειώνοντας ότι όλως τυχαίως δεν είχαμε θύματα. Πρόσθεσε δε ότι τέτοια περιστατικά κάθε άλλο παρά απίθανα είναι, αφού η διάβρωση των στύλων τους καθιστούν ευάλωτους σε πτώση.

Στο σημείο επενέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, για επιτήρηση του χώρου, καθώς και συνεργεία του ΟΤΕ, προκειμένου να απομακρύνουν τον στύλο από το οδόστρωμα και να μαζέψουν τα καλώδια.

Καλώδια και κλαδιά ανακατεμένα κι από κοντά κι ο… ευάλωτος στύλος

Λίγα μέτρα μακριά από το σημείο, στο οποίο σημειώθηκε η πτώση του στύλου του ΟΤΕ, στην γωνία των οδών Μουσείου και Αγαπίου Πλατή από έναν άλλο στύλο του ΟΤΕ φαίνεται ότι ξεκίνησε το πρόβλημα.

Το εναέριο τηλεφωνικό καλώδιο σε εκείνο το σημείο, μαζί με κλαδιά πεύκου, φαίνεται ότι παρασύρθηκαν από διερχόμενη μπετονιέρα και ο στύλος του ΟΤΕ που ήταν στο πεζοδρόμιο έξω από τον προαύλιο χώρο του 2ου δημοτικού σχολείου Χίου δεν… άντεξε το τράβηγμα κι έπεσε ευτυχώς πάνω στο Ι.Χ. κι όχι κατευθείαν στον δρόμο κι έτσι δεν είχαμε δυσάρεστες εξελίξεις σε διερχόμενους ανθρώπους.