Οι πρόσφυγες και η Πρόνοια

Σύσκεψη στο δημαρχείο με τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους (εκτελεστική) και στο επίκεντρο βρέθηκε (τι άλλο;) το προσφυγικό, με αιχμή την κακοκαιρία και τους… υπεράριθμους του καταυλισμού της Σούδας, που βρίσκονται έρμαιο της κακοκαιρίας, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.

Κι αν πεθάνει κάποιος από το κρύο, ρώτησε ένας από τους παριστάμενους με έκδηλη ανησυχία για την εξέλιξη των πραγμάτων, ωσάν να μην έρχονται πάντα τέτοια εποχή ο χειμώνας, οι βροχές και τα κρύα.

Να ρίξουμε όλη την ευθύνη στον Μουζάλα, πετάχθηκε ο… επικοινωνιολόγος αντιδήμαρχος. Αυτός φταίει για όλα, ακόμα και που ήρθε ο… χειμώνας. Κάποιοι συντάχθηκαν μαζί του, κάποιοι τον στραβοκοίταξαν κι όλοι σταυροκοπήθηκαν «να μην μας βρει τέτοιο κακό».

Αφού ξεπεράστηκε ο… σκόπελος και επιχειρήθηκε να μπει σε μια πραγματιστική βάση η συζήτηση ρωτάει ο κ. Μανώλης Βουρνούς τον επί της Πρόνοιας αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Παπαδόπουλο τι και λόγω της αρμοδιότητάς του έχει να προτείνει.

Α, εγώ είμαι για την πρόνοια των Χιωτών, είπε και ανέφερε τον νόμο τάδε, άρθρο τάδε, εδάφιο δείνα, που ορίζει τα σχετικά.

Κι έτσι «ξεμπέρδεψε».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια