Οικονομική θηλιά από τον δήμο στα σχολεία, καταγγέλλουν οι δάσκαλοι

Για αποφάσεις που δυσχεραίνουν οικονομικά τα ήδη φτωχά ταμεία των σχολικών επιτροπών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατηγορεί την δημοτική αρχή το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.

Στη ανακοίνωσή του, την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, τονίζει ότι «η δημοτική αρχή παρακρατά χρήματα από την τακτική δόση χρηματοδότησης προς τα σχολεία αυτή τη φορά από το νερό. Το ίδιο έκανε για τη ΔΕΗ και για το πετρέλαιο. Την ώρα μάλιστα, που τα λειτουργικά έξοδα «τρέχουν» και ενώ κάποια σχολεία έχουν παραγγείλει, μετά τις υποσχέσεις για αποδέσμευση χρημάτων, εξοπλισμό για τη σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση. Τα 30.000 ευρώ που δίνονται στα σχολεία ως πρώτη δόση ισοδυναμούν με ψίχουλα και πολύ απλά δεν φτάνουν για τις υποχρεώσεις και τους λογαριασμούς τους».

Και προσθέτει:

«Η δεύτερη δόση, όπως είχαμε διαβεβαιωθεί, θα προοριζόταν για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού. Καταγγέλλουμε την πρόθεση για ακύρωση της επιχορήγησης για αγορά ψηφιακού εξοπλισμού, ενώ έχουμε ενημέρωση ότι σχολεία έχουν προχωρήσει στην αγορά ψηφιακού υλικού, μετά την έγγραφη προτροπή της πρώην προέδρου της σχ. επιτροπής. Τι θα γίνει, λοιπόν, με τα σχολεία που αγόρασαν ψηφιακό υλικό και έχουν ελάχιστα χρήματα για να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες; Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να επιχορηγήσει την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού για τους μαθητές των σχολείων τους». 

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου καλεί την δημοτική αρχή να ικανοποιήσει τα αιτήματα που έχει υποβάλει και συγκεκριμένα:

– Να μην απενταχθεί κανένα σχολείο από τις ενεργειακές αναβαθμίσεις αλλά και να προχωρήσει ο δήμος στην λύση των στεγαστικών προβλημάτων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Να ενταχθεί ο «Οίκος Χίου Διδασκάλου» σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης για την επισκευή μπαλκονιών, κουφωμάτων, στέγης.

– Να υπάρχει συνεργείο εργασιών για τις μικροεπισκευές στα σχολεία, την συντήρηση και επισκευή των σχολικών κτιρίων και να οριστεί στη σχολική επιτροπή υπεύθυνος για την ασφάλεια των κτιρίων.

– Να γίνει άμεση κατασκευή νέων σχολικών παιδικών χαρών όπου έχουν αποξηλωθεί οι παλιές και να επανατοποθετηθούν άμεσα καινούριες, ασφαλείς μπασκέτες εκεί που ξηλώθηκαν.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια