Όλα πήγαν καλά στην συνάντηση με τον Σοϊλού, δηλώνει ο Μηταράκης

Με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας κ. Σουλεϊμάν Σοϊλού συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, στην Άγκυρα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ καλό το κλίμα της συνάντησης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Μετά από μία έντονη διετία στο μεταναστευτικό, όπου η Ελλάδα απέδειξε την ικανότητά της να ανακτήσει τον έλεγχο της μεταναστευτικής κρίσης, καθώς τα νέα δεδομένα στο Αφγανιστάν καθιστούν ακόμη πιο αναγκαία την περιφερειακή συνεργασία, συναντήθηκα σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας.  

Σε ένα θετικό κλίμα, με κοινή αντίληψη για τους κινδύνους της μεταναστευτικής κρίσης.  

Συμφωνήσαμε για την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας στα πλαίσια της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, σε συνέχεια της συνομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο Ερντογάν.  

Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει με υπευθυνότητα να αντιμετωπίζει τις υποχρεώσεις της για την προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.  

Εμείς θα στηρίξουμε τις προσπάθειες της Τουρκίας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μπορέσει και η ίδια να αντιμετωπίσει την πίεση που μπορεί να δημιουργηθεί στο Αφγανιστάν.  

Επαφίεται στην Τουρκία να δείξει και αυτή καλή θέληση στη συνεργασία με τη χώρα μας». 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια