Όλα σε ένα – σε δύο χρόνια – στο νέο δικαστικό μέγαρο Χίου

Σε δύο χρόνια, αν όλα πάνε καλά, θα είναι έτοιμο το νέο δικαστικό μέγαρο Χίου, που εγκαταλελειμμένο ως καρά γιαπί δεσπόζει επί χρόνια, ουσιαστικά από το 2013, στον περιφερειακό δρόμο τη Χίου, στο ύψος του Βαρβασίου.

Η σύμβαση ανάθεσης για την κατασκευή του έργου υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 13 Μαΐου 2021, μεταξύ εκπροσώπων της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. και της αναδόχου εταιρείας Έπακρον» ΤΑΕ.

Η ολοκλήρωση του νέου δικαστικού μεγάρου, έχει συνολικό προϋπολογισμό 5,9 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με την σύμβαση η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 720 ημερολογιακές ημέρες.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα και Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, καθώς και του γενικού γραμματέα υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη. Παρόντες από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., ήταν ο πρόεδρος κ. Τιμολέοντας Κατσίπος και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Αθανάσιος Γιάνναρης.

Περιγραφή του  έργου

Το νέο δικαστικό μέγαρο Χίου ανεγείρεται σε οικόπεδο εμβαδού 5.657,00τ.μ., που παραχωρήθηκε από το υπουργείο Άμυνας στο ΤΑΧΔΙΚ με σκοπό την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών όλων των δικαστικών υπηρεσιών της Χίου.

Το κτίριο θα αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 2.064,85τ.μ, ισόγειο και δύο υπέρ το ισόγειο ορόφους, συνολικής επιφάνειας κλειστών χώρων 4.887,94τ.μ.

Προβλέπονται 4 αίθουσες ακροατηρίων δικαστηρίου (3 του πρωτοδικείου στο ισόγειο και 1 του ειρηνοδικείου στον Α’ όροφο), χώροι αναμονής κοινού, χώροι συνάντησης δικηγόρων – κοινού, δωμάτια αναμονής μαρτύρων, ειδικοί χώροι κράτησης κρατουμένων και γραφειακοί χώροι για τους δικαστικούς και τους εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως και για τους δικαστικούς υπαλλήλους.

Επίσης, προβλέπονται χώροι αρχείων, υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, χώροι υγιεινής κοινού και χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Οι υπηρεσίες που πρόκειται να στεγαστούν:

⦁ Μεταβατικό εφετείο

⦁ Μεταβατικό διοικητικό πρωτοδικείο

⦁ Πρωτοδικείο

⦁ Εισαγγελία πρωτοδικών

⦁ Ειρηνοδικείο

⦁ Υποθηκοφυλακείο

⦁ Δικαστήριο ανηλίκων

⦁ Ελεγκτικό Συνέδριο

⦁ Υπόγειος χώρος στάθμευσης 15 αυτοκινήτων

⦁ 3 ακροατήρια του πρωτοδικείο

⦁ Αίθουσες αναμονής και διακίνησης κοινού

⦁ Υποθηκοφυλακείο

⦁ Ποινικό Μητρώο

⦁ Ταμείο είσπραξης

⦁ Κυλικείο.

⦁ Γραφεία ειρηνοδικείου και το ακροατήριο του ειρηνοδικείου

⦁ Γραφεία εισαγγελίας πρωτοδικών

⦁ Αίθουσα ολομέλειας

⦁ Χώροι μελλοντικών χρήσεων

⦁ Γραφεία πρωτοδικείου

⦁ Γραφεία μεταβατικού εφετείου

⦁ Υπηρεσία ανηλίκων

Στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπεται χώρος αναμονής – πλατείας (στάθμη -1,40 μ.) και χώρος 62 θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια