Ολιγωρία και έλλειψη μέτρων για τον κορονοϊό, επισημαίνουν Μιχαηλίδης – Μιχαλοπούλου

Βαρύ είναι το κλίμα και δυσοίωνες οι προβλέψεις για την υγειονομική πορεία της Χίου, με τη παρατηρούμενη καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και η συντονίστρια της νομαρχιακής επιτροπής κα Βάσω Μιχαλοπούλου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους, την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021, αναφέρουν αναλυτικά τα ακόλουθα:

«Η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας στο νησί μας και η επικέντρωσή τους σε ομάδες ειδικής ευαλωτότητας,(σχολικές κοινότητες, στρατός, μεγάλα πολυκαταστήματα) προκαλούν εύλογη ανησυχία στους πολίτες.

Η ελλειμματική και με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς πορεία των εμβολιασμών, αλλά και η χαλάρωση και ο εφησυχασμός που καλλιεργήθηκε, δημιουργούν ένα βαρύ κλίμα με δυσοίωνες προβλέψεις για την υγειονομική πορεία του νησιού μας. Φαίνεται ότι η κατάσταση αυτή δεν προκαλεί τα άμεσα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και των εντεταλμένων φορέων, για την αποτελεσματική και έγκαιρη αντιμετώπισή της. Η αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων θα οδηγήσει στην επιβολή, την τελευταία στιγμή, σκληρών μέτρων με τραγικές συνέπειες στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλους αυτοσχεδιασμούς στη διαχείριση του ζητήματος της πανδημίας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους αρμόδιους φορείς να ασχοληθούν άμεσα με τη διαρκώς επιδεινούμενη επιδημιολογική κατάσταση του νησιού μας και να λάβουν έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα. Η ουσιαστική στήριξη των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η στελέχωση του νοσοκομείου με εξειδικευμένο προσωπικό, η οργανωμένη διενέργεια μοριακών τεστ σε ομάδες υψηλής ευαλωτότητας και ο αποτελεσματικός έλεγχος των σημείων εισόδου και εξόδου του νησιού μας είναι μέτρα που πρέπει άμεσα να ληφθούν. Την ολιγωρία της κυβέρνησης στην έγκαιρη λήψη των παραπάνω μέτρων φοβούμαστε ότι θα πληρώσει πολύ ακριβά ο τόπος μας».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια