«Όλο μέλι-μέλι και από τηγανίτα τίποτα»

Θα χρησιμοποιήσουμε μια δική του προσφιλή παροιμία όλο μέλι-μέλι και από τηγανίτα τίποτα” , για να επισημάνουμε σε παραλλαγή της στον κ. Νότη Μηταράκη ότι “πολύ μπλα μπλα και από έργο μηδέν”.

Αφορμή και πάλι η απάντησή του στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χίου κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη για όσα του καταμαρτυρεί στο ζέον για τη Χίο και ειδικότερα την ΑΕΝ Οινουσσών ζήτημα της απασχόλησης συνταξιούχων ναυτικών ως εκπαιδευτικών και το… σεντράρισμά τους από τον υφυπουργό Εργασίας με την κατάργηση της εξαίρεσής τους από την μη περικοπή των συντάξεών τους.

Το θέμα ήρθε σήμερα, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στην Βουλή με επίκαιρη ερώτηση του κ. Μιχαηλίδη, έδωσε την όποια απάντηση έδωσε ο ερωτώμενος κ. Μηταράκης, ο οποίος επανέρχεται με ανακοίνωσή του για να μας πει ότι φταίει ο Κατρούγκαλος, κάτι που έχει ξαναπεί και κυρίως για να επαναλάβει ότι «με νομοθετική μας παρέμβαση η οποία θα ενσωματωθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, θα εξασφαλιστεί η απαλλαγή των συνταξιούχων καθηγητών των ΑΕΝ, από το ενδεχόμενο καταβολής αναδρομικών, και θα έχει ισχύ από 1.1.2017 έως τις 31.7.2020».

Δηλαδή, πάλι θα και πότε; Όποτε. Και μέχρι τότε; Ό,τι ήθελε. Και η απλή απορία: Γιατί δεν έφερνε πρώτα την δική του νομοθετική ρύθμιση στην Βουλή και ταυτόχρονα να καταργήσει την… επάρατη ρύθμιση Πετρόπουλου, αλλά κρατά σε ομηρία τους συνταξιούχους ναυτικούς – εκπαιδευτικούς επί σχεδόν δύο μήνες τώρα;

Μήπως, για να έχει να κοκορεύεται ότι «κατόπιν ενεργειών μου έλυσα το πρόβλημα που εγώ δημιούργησα»;

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια