Όλοι μαζί κι ο Σταμάτης χώρια (βίντεο)

Στην ίδια τάξη, αυτή της περιχαράκωσης και της εσωστρέφειας, επέλεξε να παραμείνει για ακόμη μια φορά ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, κατά την τελευταία θεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου για την παιδεία, την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020.

Κλωτσώντας στην κυριολεξία μια μοναδική ευκαιρία, σε ένα θέμα όπως αυτό της  παιδείας, να επιβληθεί και να επιδείξει δύναμη, αλλά και διάθεση συνεργασίας, καταθέτοντας μια πρόταση ευρείας αποδοχής στην οποία θα εμπεριέχονταν όλες οι τοποθετήσεις  των συνδυασμών, επέλεξε τον μοναχικό δρόμο του λαϊκισμού, της προσωπικής αντιπαράθεσης, της εσωστρέφειας και του εγωισμού, προσωποποιώντας την πολιτική συζήτηση και αντιπαράθεση.

Η δημοτική αρχή αδιάβαστη και απροετοίμαστη για ακόμη μια φορά, συμμετείχε σε μια συνεδρίαση την οποία ο ίδιος ο δήμαρχος από το ξεκίνημα ως το τέλος της υποβάθμιζε, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να καλύψει τα κενά της παράταξης και της πολιτικής του.

Ελλείψει πρότασης και αρνούμενος να παραδεχθεί τα σφάλματά του στην υποχρηματοδότηση των σχολείων και στην περικοπή των εσόδων τους, ο δήμαρχος βάδισε στο μοναχικό μονοπάτι του… καπετάνιου που στη φουρτούνα φαίνεται κι όταν αυτό ετούτη τη φορά δεν κατέστη δυνατό να τον βγάλει σε μπουνάτσα, ξεσκόνισε τις γνώσεις του από την αρχαία τραγωδία, βαφτίζοντας την πολιτική αντιπαράθεση, «πολιτικό μίσος».

Έστω και αργά για να μην μείνει ο δήμος Χίου στην ίδια τάξη όχι μία χρονιά αλλά ολόκληρη τη θητεία, ο κ. Κάρμαντζης πρέπει να κατανοήσει ότι ο γιαλός δεν είναι στραβός αλλά εκείνος στραβά αρμενίζει και ως έμπειρος ναυτικός, όπως συνεχώς φροντίζει να μας θυμίζει και να μας… κοπανά, οφείλει να αλλάξει ρότα.

Ακολουθεί βίντεο με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την συνεδρίαση του Δ.Σ. την Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020 (πρώτη ύλη για επιθεώρηση)

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια