Ομάδα για εφήβους και ενηλίκους με διαταραχές αυτιστικού φάσματος

Το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» διοργανώνει ομάδα για εφήβους και νεαρούς ενήλικες με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, νοητική υστέρηση και λοιπές αναπτυξιακές διαταραχές με στόχο τη δημιουργική απασχόληση και τη θεραπευτική παρέμβαση.
Οι συμμετέχοντες μέσα από ειδικές δραστηριότητες θα ενισχύσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, την αλληλεπίδραση και την συνεργασία με συνομηλίκους, την ανάπτυξη ομαδικού παιχνιδιού, θα εκπαιδευτούν στη δημιουργική ενασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, τη γενίκευση γνώσεων στο κοινωνικό πλαίσιο και την αξιοποίηση του γνωστικού τους δυναμικού. Η ομάδα θα περιλαμβάνει και εξωτερικό πρόγραμμα. Η σύνθεσή της θα διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψιν το λειτουργικό επίπεδο των υποψήφιων συμμετεχόντων.
Η ομάδα ξεκινά στις 23 Φεβρουαρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου 2018 (14 συναντήσεις στο σύνολο). Θα πραγματοποιείται με συχνότητα μια φορά την εβδομάδα (ημέρα Παρασκευή), ώρα 18:00 -19:30.
Συντονιστής της ομάδας θα είναι ο εργοθεραπευτής, Αντώνης Μπουμπάρης.
Το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων στην προσπάθειά του να υποστηρίξει τους εφήβους – νεαρούς ενήλικες με αναπτυξιακές διαταραχές και τις οικογένειες τους, ορίζει το κόστος συμμετοχής ανά συνάντηση, στο συμβολικό ποσό των 10 ευρώ.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά ή δια ζώσης στα γραφεία του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων, Εγκρεμού 30, τηλ. 22710-20000 (εσωτ. γραμ. 3), υπεύθυνη κ. Παλαιολόγου Δωροθέα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχόλια