Ομόφωνα η Βολισσός κατά της δημιουργίας υπερδομής στο Αίπος

Το συμβούλιο της κοινότητας Βολισσού, το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου «Όμηρος» και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων Βολισσού, με ψήφισμά τους τάσσονται κατά της δημιουργίας και λειτουργίας οποιασδήποτε μορφής δομής διαμονής ανθρώπων (προσφύγων και μεταναστών) στην περιοχή του Αίπους.

«Πιστεύουμε ότι η επιλογή του συγκεκριμένου τόπου έγινε με ένα και μοναδικό κριτήριο, που δεν είναι άλλο από το “λιγότερο δυνατό, πολιτικό κόστος”. Η συγκεκριμένη λύση είναι βασισμένη στην απλοϊκή σκέψη ότι όσοι λιγότεροι βλέπουν ένα πρόβλημα, τόσο λιγότερο υφίσταται. Δηλαδή, ένα πρόβλημα δεν υπάρχει εάν εμείς δεν το βλέπουμε», τονίζεται στο ψήφισμα.

Στο ίδιο ψήφισμα οι φορείς τονίζουν τα ακόλουθα:

Δεν θα συναινέσουμε με την σιωπή μας σε ένα έγκλημα, κατά της περιοχής μας, κατά της ζωής μας , κατά των παιδιών μας , κατά μιας απόφασης που θα στιγματίσει ολόκληρο το νησί, αφού θα καταδικάσει ανθρώπους, σε απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.

Λέμε όχι στην υποβάθμιση της ΒΔ Χίου.

Λέμε όχι στις τακτικές δημιουργίας εσωτερικού διχασμού.

Λέμε όχι στην επιβολή αποφάσεων, χωρίς την έγκριση μας.

Λέμε όχι στην αλλοίωση του χαρακτήρα του νησιού.

Λέμε όχι στον εγκλωβισμό των ανθρώπων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Λέμε όχι στην συμφωνία Ελλάδας – Ε.Ε. – Τουρκίας στο Δουβλίνο και σε όποια άλλη συνθήκη, ή κανονισμό τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα μας.

Λέμε ναι στους κοινούς αγώνες για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Λέμε ναι στην εξεύρεση μορφών πίεσης στην κεντρική εξουσία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην παγκόσμια ενημέρωση για το άνισο βάρος που έχουμε επωμιστεί ως κοινωνίες πολιτών.

Λέμε ναι σε έναν χώρο υποδοχής, καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Λέμε ναι στην άμεση ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά και την μόρφωσή τους. Κανένας ανήλικος σε ακατάλληλες συνθήκες.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια