Ομόφωνα καταδικάζει την φίμωση του Αστραπάρη το δημοτικό συμβούλιο Χίου

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαΐου 2020, ήρθε το φαινόμενο της απόπειρας φίμωσης του astraparis.gr με τον αποκλεισμό των σελίδων του από το Facebook από τις πρωινές ώρες σήμερα.

Με πρόταση του επικεφαλής της Πρωτοβουλίας για τη Χίο κ. Μανώλη Βουρνού, το δημοτικό συμβούλιο Χίου ομόφωνα εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του σε αυτό το φαινόμενο, τονίζοντας ότι «η ελευθεροτυπία είναι αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση της σύγχρονης δημοκρατίας».

Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Κώστας Τριαντάφυλλος (Συμμαχία Αξιών), Γιάννης Καραβασίλης (Χίος Μπροστά), Μάρκος Σκούφαλος (Λαϊκή Συσπείρωση), Μανώλης Στάθης (Δίκτυο Πολιτών) και Δημήτρης Αντωνόγλου (Χιακή Συμπολιτεία), καθώς και ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος εξέφρασε μεν την αντίθεσή του στον τρόπο που αντιμετωπίζεται η δημοτική αρχή από τον astraparis.gr, πλην – όμως – συμφώνησε με το ψήφισμα και την υπεράσπιση του δικαιώματος έκφρασης.

Το ομόφωνο ψήφισμα έχει ως εξής:

Το δημοτικό συμβούλιο Χίου εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη του στο φαινόμενο φίμωσης των σελίδων των κοινωνικών δικτύων του τοπικού μέσου ενημέρωσης astraparis.gr που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες, με κορύφωση την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020.

Θεωρούμε ότι η ελευθεροτυπία είναι αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση της σύγχρονης δημοκρατίας και η αντιπαράθεση για τις απόψεις που αναπτύσσονται μπορεί να γίνεται με κάθε μέσο, αλλά όχι με υπόγειες, αφανείς, ύπουλες πρακτικές που στόχο έχουν την εξάλειψη των άλλων προτάσεων.