Ομολογεί ο Κάρμαντζης ότι ο ίδιος ακύρωσε την έπαρση της σημαίας στο λιμάνι

Μετά τις αποκαλύψεις (χθες) του astraparis.gr περί τορπίλης Κάρμαντζη, για να ακυρωθεί η έπαρση της μεγάλης σημαίας στο λιμάνι της Χίου έρχεται σήμερα, Σάββατο 15 Μαΐου 2021, ο ίδιος ο δήμαρχος να επιβεβαιώσει ότι όντως αυτός έβαλε το χέρι του.

Αποδίδει δε την σχετική άρνηση του Λιμενικού Ταμείου Χίου στο αίτημα του αντιπεριφερειάρχη κ. Παντελή Μπουγδάνου στην από 27 Μαρτίου 2021 ανάρτηση – δήλωσή του, την οποία επίσης δημοσιεύσαμε και χθες, ότι η ανάρτηση της σημαίας σε γερανό δεν ταιριάζει και δεν προβλέπεται.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του συνδυασμού Χίος Μπροστά, στην οποία επισημαίνει τα εξής: «Για την έπαρση και την υποστολή της σημαίας σε επετείους δεν “απαιτείται άδεια”. Είναι απαράδεκτο εν όψει της επετείου τιμής και μνήμης για τη σφαγή της Χίου να παίζονται παιχνίδια σε βάρος της εικόνας του νησιού και μάλιστα με αφορμή τη σημαία».

Στην σημερινή δήλωσή του ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Μετά την 25η Μαρτίου 2021, όπου δεν πραγματοποιήθηκε η έπαρση της μεγάλης σημαίας για λόγους που δεν γνωρίζω και ούτε εξηγήθηκαν, δήλωσα ότι θα τοποθετηθεί από τη δημοτική αρχή ειδικός ιστός στον λιμενοβραχίονα, προκειμένου η έπαρση μεγάλης σημαίας στις εθνικές επετείους να γίνεται ανελλιπώς και με τον δέοντα σεβασμό, που επιβάλλεται προς το ιερό σύμβολο της πατρίδας μας, αντί του πολύχρωμου γερανού που δεν ταιριάζει και φυσικά δεν προβλέπεται.

Οπωσδήποτε, ήρθε η ώρα η δημοτική μας αρχή να το πράξει, ικανοποιώντας συγχρόνως και το αίσθημα χιλιάδων συμπατριωτών μας, που εξέφραζαν τις αντιρρήσεις τους κάθε φορά που γινόταν η έπαρση με τον γερανό».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια