Ομοβροντία γιατρών κατά του… αιρετικού Αχιλλέα Μιχαλιάδη για το εμβόλιο covid

Τις βολές του Ιατρικού Συλλόγου Χίου και του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου Χίου δέχεται η άποψη που εξέφρασε για τα εμβόλια covid ο γιατρός του νοσοκομείου κ. Αχιλλέας Μιχαλιάδης, στην συγκέντρωση των υγειονομικών, την περασμένη Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή προσωπική άποψη που εξέφρασε δημόσια μέλος μας, ότι κανείς δεν γνωρίζει τις μεσο-μακροπρόθεσμες παρενέργειες των εμβολίων, ούτε καν οι κατασκευάστριες εταιρείες”, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου επισημαίνει τα παρακάτω:

Σύμφωνα με τον CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) “οι σοβαρές παρενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μακροχρόνιο πρόβλημα υγείας είναι εξαιρετικά απίθανες μετά από οποιοδήποτε εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού COVID-19. Η παρακολούθηση των εμβολίων έχει δείξει ιστορικά ότι οι παρενέργειες γενικά συμβαίνουν εντός έξι εβδομάδων από τη λήψη μιας δόσης εμβολίου. Για τον λόγο αυτό, ο FDA απαίτησε κάθε ένα από τα εγκεκριμένα εμβόλια COVID-19 να μελετηθεί για τουλάχιστον δύο μήνες (οκτώ εβδομάδες) μετά την τελική δόση. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει εμβόλια COVID-19 και δεν έχουν εντοπιστεί μακροπρόθεσμες παρενέργειες”.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες (guidelines) για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19 εκδίδονται από έγκριτους επιστημονικούς οργανισμούς (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ECDC, CDC κ.λπ.), υποστηρίζονται από μεγάλο αριθμό διεθνών ανεξάρτητων μελετών και εφαρμόζονται κατά κοινό τρόπο παγκοσμίως.

Κατά συνέπεια μεμονωμένες προσωπικές απόψεις οι οποίες δεν στηρίζονται σε οδηγίες έγκριτων διεθνών υγειονομικών οργανισμών, ούτε σε συμπεράσματα ερευνών που δημοσιεύονται σε ιατρικά περιοδικά υψηλού κύρους είναι επιστημονικά αβάσιμες, προκαλούν σύγχυση στους πολίτες και εκθέτουν τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο».

Η ανακοίνωση του επιστημονικού συμβουλίου

Στην ανακοίνωση του επιστημονικού συμβουλίου, που υπογράφει ο πρόεδρός του κ. Σπύρος Γανιάρης αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έχει αποφανθεί για την ασφάλεια και την αναγκαιότητα του εμβολίου έναντι του ιού SARS-CoV-2, καθώς και για το γεγονός ότι το εμβόλιο αποτελεί σημαντική ασπίδα προστασίας για τη δημιουργία τείχους ανοσίας για τον γενικό πληθυσμό. Με αυτά τα δεδομένα θεωρούμε ότι θέσεις υγειονομικών που αμφισβητούν δημόσια την αναγκαιότητα και ασφάλεια του εμβολίου είναι απαράδεκτες επιστημονικά, ατεκμηρίωτες και εξαιρετικά επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία».