Ομπρέλα προστασίας στους εργαζόμενους καθαριότητας από την ΑΔΕΔΥ

Τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους καθαριότητας του Δήμου Χίου που όπως αναφέρει εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας εδώ και χρόνια, εκφράσει με ανακοίνωση που εξέδωε η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Απαιτούμε να διατίθενται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), να θωρακίζεται η ασφάλεια τους ,εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) για να μπορούν να προσφέρουν με ασφάλεια τις υπηρεσίες τους στους δημότες.

Καταγγέλλουμε επίσης ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και ο κάθε εργαζόμενος πληρώνεται για τις ώρες εργασίας του σε χρήμα όχι σε είδος (ρεπό)!! Απαιτούμε να καταβάλλονται οι υπερωριακές ώρες εργασίας τους σε μηνιαία βάση όπως ο νόμος ορίζει!!

Ενώνουμε στην φωνή μας με το σωματείο εργαζομένων του Δήμου και σε κάθε καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων θα είμαστε απέναντι και θα καταγγέλλουμε όλους αυτούς που δεν τιμούν τον ιδρώτα του μεροκαματιάρη συναδέλφου. Να σταματήσει χθες η εκμετάλλευση των εργαζομένων που από το 2015 και μετά εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας!!

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να σκύψει εδώ και τώρα πάνω από τα προβλήματα τους και να σταματήσει την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους τις φτηνές δικαιολογίες και τις διάφορες πιέσεις για να μπαλώσει τα αμπάλωτα. Να προβεί δε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων”, αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια