Οπενχάιμερ από την Κινηματογραφική Λέσχη σήμερα στο Ομήρειο

Την πιο πετυχημένη βιογραφία όλων των εποχών, το “Οπενχάιμερ” προβάλει σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, η Κινηματογραφική Λέσχη στο Ομήρειο στις 19.30.

ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, 2023, Εγχρωμο
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν
Σενάριο: Κρίστοφερ Νόλαν
Πρωταγωνιστούν: Κίλιαν Μέρφι, Εμιλι Μπλαντ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζοόυνιορ, Ματ Ντέιμον, Φλόρενς Πιου
Διάρκεια: 180 λεπτά
Βασισμένος στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «Ο Αμερικανός Προμηθέας: Ο θρίαμβος και η τραγωδία του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ» των Κάι Μπερντ και Μάρτιν Τζ. Σέργουιν, ο Νόλαν υπογράφει και το σενάριο με το οποίο θέλει να αφηγηθεί τη δική του ιστορία για μία από τις πιο αμφιλεγόμενες φιγούρες της Ιστορίας.
Πατώντας ελεύθερα πάνω στην έρευνα των συγγραφέων, το ενδιαφέρον του Νόλαν εστιάζεται όχι τόσο σε μία τυπική βιογραφία του Οπενχάιμερ, αλλά στο τραγικό δίλημμα μεταξύ επιστήμης και πολιτικής. Στην καταλυτική συνδρομή αυτού του σύγχρονου Προμηθέα, που έδωσε στην ανθρωπότητα την ατομική φωτιά αλλά όταν προσπάθησε να ελέγξει τη διασπορά της, προειδοποιώντας για τους τρομερούς κινδύνους από τη χρήση της, προκάλεσε το μένος του πολιτικού συστήματος, το οποίο ως νέος Δίας τον τιμώρησε στην αρχή του Ψυχρού Πολέμου. 

ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 ευρώ

Παράλληλα τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης Χίου καλούνται σε Γενική Συνέλευση και εκλογές το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στις 18:00 στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ.