Όψιμο το ενδιαφέρον της Ν.Δ. για την παιδεία, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η κανονικότητα στην εκπαίδευση κατακτιέται χρονιά-χρονιά και αυτή η σχολική χρονιά σηματοδοτεί μια νέα αρχή στα δεδομένα της παιδείας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την ΝΟΔΕ Χίου τη Ν.Δ. για όψιμο ενδιαφέρον.

Αναφέρει δε, αναλυτικά, τα ακόλουθα:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το δημόσιο σχολείο με έργα και όχι μόνο με λόγια, αντίθετα αν προλάβαινε η Ν.Δ. δεν θα είχε διαλύσει μόνο την επαγγελματική εκπαίδευση και θα την είχε παραχωρήσει στους φίλους της ιδιώτες, αλλά θα είχε κλείσει και όλα τα σχολεία στα ακριτικά νησιά, στα πλαίσια του δημοσιονομικού νοικοκυρέματος.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμα κενά, τα οποία θα καλυφθούν κατά την β΄ φάση και πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Στον αγιασμό θα βρίσκονται στα σχολεία της Β΄ Χίου και όλης της Χίου, τόσο οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, όσο και οι αναπληρωτές.

Μην κάνετε, όμως, στην ΝΟΔΕ τους έκπληκτους και τους συγχυσμένους και το παρουσιάζετε ως μέγιστο, γιατί επί των ημερών σας τα σχολεία μέχρι και τον Ιανουάριο είχαν ακόμα κενά τα σχολεία και τα παιδιά δεν είχαν βιβλία. Μην μας προκαλείτε γιατί μόνο ως κακό όνειρο θυμόμαστε τι κάνατε για την εκπαίδευση.

Οι μαθητές-τριες και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα να είσθε σίγουροι ότι βλέπουν ποιος νοιάζεται έμπρακτα και όχι με μικροπολιτική σκοπιμότητα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.