Οριοθετεί τον χώρο της από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ η Χιακή Συμπολιτεία

Απάντηση σε όσους ηθελημένα ή αθέλητα, όπως αναφέρει, επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την ταυτότητα και το στίγμα της δίνει με ανακοίνωσή της η Χιακή Συμπολιτεία, οριοθετώντας – πρωτίστως – τον χώρο της από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Την αριστερά την απαξίωσε η αντιστροφή πορείας του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015, ούτε η αριστερά είναι μονοπώλιο του ΚΚΕ, σημειώνει στην ανακοίνωσή της, η οποία αναλυτικά έχει ως ακολούθως:

* Είμαστε μια δημοτική παράταξη των κινημάτων, της αριστεράς, της οικολογίας και του πολιτισμού: Δεν θα εκχωρήσουμε τον όρο «αριστερά», ούτε σκοπεύουμε να τον απεμπολήσουμε, επειδή την αριστερά την απαξίωσε η αντιστροφή πορείας του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015. Ούτε συμφωνούμε ότι ο όρος είναι μονοπώλιο του ΚΚΕ, το οποίο δεν είναι αντίπαλός μας, έχουμε όμως σοβαρές προγραμματικές διαφορές και διαφέρουμε απόλυτα επειδή εμείς λειτουργούμε εξαρχής και μέχρι σήμερα με ανοιχτές συνελεύσεις.

* Όσα από τα τωρινά μέλη της Χιακής Συμπολιτείας υποστήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ έως το καλοκαίρι του 2015 αποχώρησαν και βρέθηκαν απέναντι στην πολιτική του όταν η ηγεσία του προχώρησε σε αντιστροφή πορείας. Όπως βρέθηκε απέναντί του και ένα πλήθος από τους πιο φτωχούς και αδύναμους συμπολίτες μας που τον υποστήριξαν αλλά μόνο μέχρι το καλοκαίρι του 2015.  

* Η Χιακή Συμπολιτεία δεν αποτελείται ούτε από «όψιμους αλεξιπτωτιστές» ούτε από «καιροσκόπους»: ως δημοτική παράταξη πορεύτηκε έκτοτε τα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν αντιστεκόμενη σθεναρά, με απόλυτη συνέπεια στις καταστατικές αρχές της, έχοντας ως μόνο της γνώμονα αυτό που η ίδια θεωρεί συμφέρον των απλών πολιτών που πλήττονται βίαια από τις μνημονιακές πολιτικές κι αντιπροσωπεύοντας τη φωνή τους μέσα στο Δ.Σ., μακριά από πατερναλισμούς και… «υπαγορεύσεις άνωθεν» γραμμών ή θέσεων.

Είμαστε από τις ελάχιστες αυτοδιοικητικές παρατάξεις που επιχειρούν αυτόνομη κάθοδο πανελλαδικά και μάλιστα με συλλογική εκπροσώπηση προεκλογικά και με δέσμευση για εναλλαγή στις αιρετές θέσεις μετά τις εκλογές (μετά την παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα» στη Θεσσαλονίκη”), γνωρίζοντας καλά πόσες δυσκολίες εγκυμονεί αυτό για τον εκλογικό μας αγώνα. Εδώ, όμως, για μας δε χωράνε διλήμματα: ή θα είμαστε πραγματικά ανεξάρτητη φωνή μέσα στο δήμο ή αλλιώς δεν έχουμε λόγο ύπαρξης. Τα οφίκια και τα αξιώματα με κάθε τίμημα είναι αλλονών δουλειά, όχι δική μας. Λειτουργήσαμε και λειτουργούμε πάντα συλλογικά και δεν επιλέξαμε τυχαία την εναλλαγή αιρετών αντιπροσώπων στο επόμενο Δ.Σ., εφόσον οι πολίτες μας τιμήσουν με την ψήφο τους.

Σχόλια