ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0

Όχι από τη Χιακή Συμπολιτεία για ΠΡΟΚΕΚΑ

Όχι από τη Χιακή Συμπολιτεία για ΠΡΟΚΕΚΑ

Το έχει δηλώσει ξεκάθαρα και στο παρελθόν ότι αντιτίθεται στην δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο νησί, η Χιακή Συμπολιτεία. Οι δηλώσεις όμως του δημάρχου κ. Μανώλη Βουρνού με τις οποίες επανέφερε το θέμα, προκάλεσαν νέα ανακοίνωση από τον συνδυασμό της κας Ερμιόνης Φρεζούλη.

«Η κοινωνία της Χίου δεν θέλει να στιγματιστεί με ΠΡΟΚΕΚΑ – φυλακή και απελάσεις δυστυχισμένων ανθρώπων που ζήτησαν τη βοήθεια και την αλληλεγγύη μας! Κι όλα αυτά στο πλαίσιο μιας παράνομης και ανήθικης συμφωνίας.

Θέλουμε τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων από το νησί και την αναλογική κατανομή τους στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Δεν θέλουμε να καταστραφεί το νησί από τη μετατροπή του διά του «προαναχωρησιακού κέντρου» (ΠΡΟΚΕΚΑ) σε κολαστήριο – σκιάχτρο με το οποίο θα καταστρατηγείται το δικαίωμα όσων δικαιούνται άσυλο και θέλουν να το διεκδικήσουν στην Ευρώπη.

Ως πολίτες αυτού του τόπου δεν συμφωνούμε με τους υποκριτικούς και κουτοπόνηρους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, του κεντρικού ΣΥΡΙΖΑ και των εκπροσώπων του στο νησί (βουλευτής, κομματικά στελέχη) που όσο και να προσπαθούν να κρυφτούν έχουν την δική τους κομβική ευθύνη.

Σχεδιασμούς που από αφέλεια ή για δικές του σκοπιμότητες προώθησε την Τρίτη 5/12 και ο δήμαρχος Χίου, πλειοδοτώντας ενώπιον του πρωθυπουργού υπέρ ΠΡΟΚΕΚΑ και απελάσεων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Χιακή Συμπολιτεία.

Μοιραστείτε το:
  • rss