ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0

Όχι εμποροϋπαλλήλων στην επέκταση του ωραρίου

Όχι εμποροϋπαλλήλων στην επέκταση του ωραρίου

Την αντίθεση του με την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Χίου για παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων το πρωινό της παραμονής της Παναγίας μέχρι τις 16.00 εκφράζει με ανακοίνωση του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Χίου.

Χαρακτηρίζοντας «δούρειο ίππο» τις αλλαγές στο ωράριο ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Χίου ζητά από τους εργαζόμενους να σηκώσουν το ανάστημά τους στις προκλητικές αυτές απαιτήσεις. Να φρενάρουν κάθε προσπάθεια ελαστικοποίησης της ζωής τους. Να μην ανεχτούν καμία αλλαγή στο ωράριο. «Το ωράριο σταματάει στις 14:30 το μεσημέρι και στις 21:00 το βράδυ! Οι Κυριακές είναι για μας και τις οικογένειές μας», σημειώνει χαρακτηριστικά καταλήγοντας «Με οργάνωση στο σωματείο μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στις επιδιώξεις των μεγαλεμπόρων και των αλυσίδων. Χρειάζεται συνεχής επικοινωνία με το σωματείο για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.

Διεκδικούμε:

  • Να παρθεί πίσω η αλλαγή του ωραρίου. Καμία επέκταση του ωραρίου. Όχι στις λεγόμενες «Λευκές Νύχτες» ή όπως αλλιώς τις ονομάσουν.
  • Να κατοχυρωθεί νομοθετικά η Κυριακή Αργία.
  • Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης. Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751€, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις ΣΣΕ και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • Διεκδικήσουμε ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς».
Μοιραστείτε το:
  • rss