Ουδεμία μείωση των ναύλων για τα Μεστά

Σταθερές στα σημερινά επίπεδα θα παραμείνουν οι τιμές των εισιτηρίων, επιβατών και οχημάτων, στο νέο δρομολόγιο Πειραιάς – Μεστά Χίου, που προγραμματίζεται να αρχίσει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 – και θα εκτελείται κάθε Κυριακή από Πειραιά και Δευτέρα από Μεστά – με πλοίο της Attica Group.

Αυτό ξεκαθάρισε, μιλώντας στον astraparis.gr, ο επιτελικός εμπορικός διευθυντής της Attica Group κ. Διονύσης Θεοδωράτος, ο οποίος παραβρέθηκε στο πρόσφατο συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που διεξήχθη στη Χίο και είχε την σχετική συνεννόηση με τον δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, για την καθιέρωση του δρομολογίου Πειραιάς – Μεστά μία φορά την εβδομάδα.

Ο κ. Θεοδωράτος διευκρινίζει ότι «εμείς εκτελούμε το δρομολόγιο Πειραιάς – Μυτιλήνη και μάλιστα μέσω Μεστών η απόσταση είναι μεγαλύτερη από εκείνη μέσω της πόλης της Χίου. Τα κοστολόγιά μας, επομένως, δεν μειώνονται».

Υπ΄ αυτές τις συνθήκες ένα θεωρητικό κίνητρο, που θα καθιστούσε την συγκεκριμένη γραμμή ελκυστική για επιβάτες και μεταφορείς, αυτό των χαμηλότερων ναύλων, δεν υφίσταται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αποδοχή της από την χιακή κοινωνία και την επιτυχία του εγχειρήματος.

Ένα δεύτερο στοιχείο, το οποίο επίσης καθιστά προβληματική την ελκυστικότητα της γραμμής είναι η ώρα προσέγγισης του πλοίου, η οποία για το λιμάνι της Χίου – 4.30 τα ξημερώματα – είναι κάθε άλλο παρά ελκυστικός παράγοντας, κάτι που έχει επισημανθεί από τους φορείς του νησιού.

Ο κ. Θεοδωράτος έκανε γνωστό ότι το πλοίο από Πειραιά θα αναχωρεί την ίδια ώρα, που ισχύει σήμερα, δηλαδή στις 8 το βράδυ, επομένως στο λιμάνι των Μεστών το θα φτάνει ακόμα νωρίτερα, άγρια χαράματα και μάλιστα αυτή τη φορά όχι στην πόλη, αλλά σε μια περιοχή που είναι κυριολεκτικά έρημη.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, η έλλειψη των δύο προαναφερθεισών προϋποθέσεων, δηλαδή χαμηλότερο κόστος ναύλων και προσέγγιση σε καλύτερη ώρα, δημιουργεί εξ αρχής τουλάχιστον προβληματισμό για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος. Λέτε, η επιλογή του… 13 να μην αποδειχθεί, τελικά, τυχαία;

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια