Ούτε σε υποκατάστατα, ούτε σε ελεγχόμενα, επιμένει στα «στεγνά» ο «Ναυτίλος»

Την αντίθεσή του στην πολιτική που εφαρμόζει η πολιτεία στο θέμα των ναρκωτικών ουσιών εκφράζει με ανακοίνωσή του το Κέντρο Πρόληψης Χίου «Ναυτίλος», με αφορμή την σημερινή, 26 Ιουνίου 2020, παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.

«Αν σκεφτούμε ότι το κράτος, η πολιτεία είναι αυτή που ορίζει ότι τα μέλη της έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, θα περιμέναμε να παίρνει μέτρα μόνο για να ξαναγίνουν οι εξαρτημένοι ελεύθεροι, αυτόνομοι και παραγωγικοί και όχι να παραμένουν καθηλωμένοι στην εξάρτησή τους με προγράμματα μείωσης της βλάβης (π.χ. προγράμματα υποκαταστάτων, χώροι ελεγχόμενης χρήσης), με την υποτίμηση των “στεγνών” προγραμμάτων απεξάρτησης και με την επιχειρούμενη νομιμοποίηση / απενοχοποίηση της κάνναβης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ Νόστος στη Χίο με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι συμμετέχει και στην φετινή παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών με το σύνθημα «Στάσου πλάι μου».

«Δεδομένης της πανδημίας του κορονοϊού η φετινή καμπάνια βασίζεται στην αντίθεση που υφίσταται ανάμεσα στην απομόνωση / απόσταση ως μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την εγγύτητα / σχέση ως κρίσιμα “εργαλεία” για την αντιμετώπιση της εξάρτησης», αναφέρει στην ανακοίνωση του.

Με αφορμή την ημέρα, οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Χίο, θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση στην Απλωταριά, το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 και ώρα 12:00.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια